Мобилно меню

Бивш полицай застреля известния психолог Иван Владимиров - Нав

Задържаният не е отрекъл извършеното убийство и е предал законния си пистолет
Бивш полицай застреля известния психолог Иван Владимиров - Нав
51

Психологът Иван Владимиров - Нав е бил убит след съседски скандал в София. Задържан за престъплението е 52-годишен бивш полицай.

Сигналът за убийството в жилищна кооперация на ул. "Черковна" е подаден към 22.40 ч. в сряда. 45-годишният Владимиров е застрелян в главата със законно притежаван пистолет. Починал е на място. По случая е образувано досъдебно производство.

Задържаният не е отрекъл извършеното от него убийство и е предал на органите законния си пистолет. Той е бил служител на МВР преди 23 години, каза главният секретар на МВР Петър Тодоров пред журналисти. За изострените съседки отношения са подавани сигнали още от 2020 година. Арестуван е за 72 часа. До края на деня ще му бъде повдигнато обвинение за убийство.

Има 12 подадени сигнала, като основната част от тях са от извършителя по отношение на действия на майката на жертвата. Сигналите не са били за насилие, а по битови въпроси - шум, цапане на общите части и други подобни.

2023 © Варна е / снимка: Facebook

Над 20 акта за седмица съставиха от Българската агенция по безопасност на храните

Унищожени са 235 кг храни, възбранени са още 308 кг храни без етикети и без документи за произход
Над 20 акта за седмица съставиха от Българската агенция по безопасност на храните
58

Повече от 2000 проверки извършиха инспекторите от отдели "Контрол на храните" към Областните дирекции по безопасност на храните (ОДБХ) в цялата страна през периода 06 – 10 март. По планов контрол в обекти за търговия на дребно и заведения за обществено хранене са осъществени 1 633 инспекции, по сигнали и жалби – 74 броя. Осъществени са още 211 тематични проверки, 203 броя по регистрации по Закона за храните и 79 – в кухненски блокове на детски ясли, детски градини и детски млечни кухни.

За констатирани нарушения в хода на проверките са издадени 22 акта и 122 предписания, съгласно Закона за храните.

Възбранени и насочени за унищожаване са 308 кг храни без етикети, без документи за произход, унищожени са 235 кг храни.

Сред констатираните несъответствия при извършените проверки на територията на Република България са: предлагане на храни с изтекъл срок на годност, без идентификационна маркировка, без документи за произход, неправилно етикетиране; несъответствия на сграден фонд, материално-техническа база, технологично оборудване и незадоволително хигиенно състояние; липса на представени обективни доказателства за обезвреждане на СЖП и други.

Проверките продължават. Гражданите могат да подават сигнали към БАБХ на Горещия телефон 0700 122 99 или чрез онлайн платформата на официалната интернет страница на агенцията.

2023 © Варна е / снимката е илюстративна