Мобилно меню

Над 20 акта за седмица съставиха от Българската агенция по безопасност на храните

Унищожени са 235 кг храни, възбранени са още 308 кг храни без етикети и без документи за произход
Над 20 акта за седмица съставиха от Българската агенция по безопасност на храните
58

Повече от 2000 проверки извършиха инспекторите от отдели "Контрол на храните" към Областните дирекции по безопасност на храните (ОДБХ) в цялата страна през периода 06 – 10 март. По планов контрол в обекти за търговия на дребно и заведения за обществено хранене са осъществени 1 633 инспекции, по сигнали и жалби – 74 броя. Осъществени са още 211 тематични проверки, 203 броя по регистрации по Закона за храните и 79 – в кухненски блокове на детски ясли, детски градини и детски млечни кухни.

За констатирани нарушения в хода на проверките са издадени 22 акта и 122 предписания, съгласно Закона за храните.

Възбранени и насочени за унищожаване са 308 кг храни без етикети, без документи за произход, унищожени са 235 кг храни.

Сред констатираните несъответствия при извършените проверки на територията на Република България са: предлагане на храни с изтекъл срок на годност, без идентификационна маркировка, без документи за произход, неправилно етикетиране; несъответствия на сграден фонд, материално-техническа база, технологично оборудване и незадоволително хигиенно състояние; липса на представени обективни доказателства за обезвреждане на СЖП и други.

Проверките продължават. Гражданите могат да подават сигнали към БАБХ на Горещия телефон 0700 122 99 или чрез онлайн платформата на официалната интернет страница на агенцията.

2023 © Варна е / снимката е илюстративна

С традиционни български мартеници изненада пътниците си националният авиопревозвач

България Еър за пореден път показа отношение към родните традиции и ценности
С традиционни български мартеници изненада пътниците си националният авиопревозвач
181

Навръх един от най-обичаните български фолклорни празници – Баба Марта, екипажите на националния превозвач “България Еър” зарадваха своите пътници по всички полети с любимия традиционен символ – мартеницата.

Преплетените бели и червени конци, символ на здравето, любовта и дълголетието, изненадаха и очароваха пасажерите на борда на националния превозвач. Повечето от тях веднага окичиха ръцете си с тях.

С този жест, екипът на “България Еър”, честити 1 март на своите пътници с пожелание за много вълнуващи полети и незабравими изживявания. Това е поредният комплимент, който авиокомпанията прави към пасажерите си, в унисон със стремежа си да се развива и предлага приятни и комфортни полети.

Националният авиопревозвач уважава българските традиции и обичаи. За най-големите български празници винаги се стреми да подготви комплимент към своите пътници, за да направи тяхното пътуване още по-позитивно и приятно. По този начин и чуждестранните пасажери имат възможност да се докоснат до българската националност и култура, което е и част от мисията на “България Еър.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър България Еър