Мобилно меню

Наказаха машинист и помощника му - нарушили правилата за движение на влаковете

Действията им довели до закъснение на 6 влака 
Наказаха машинист и помощника му - нарушили правилата за движение на влаковете

Локомотивният персонал на пътнически влак 8601, с направление София-Бургас, е допуснал нарушение на установените правила за движение на влаковете, като е създал опасност от инцидент. При влизане на композицията на втори коловоз в гара Караджалово, локомотивният машинист не е спрял пред затворения изходен сигнал, подминал го е и в резултат на което е срязана стрелка. В същото време от срещуположната страна на трети коловоз преминава пътнически влак 10260, като двата влака се разминават на минимално разстояние един от друг. 

Описаната ситуация се случила на 19 октомври и при нея няма пострадали пътници и нанесени щети на подвижния железопътен състав. Закъснели са шест влака с общо закъснение от 357 минути, информират от БДЖ.  

На машиниста и помощник-машиниста са наложени дисциплинарни наказания за нарушението. Те са отстранени от извършване на дейност по управление на подвижен железопътен състав, съобщават още от БДЖ.

2023 © Варна е
Още по темата: Влак Машинист БДЖ
Още по темата: Влак Машинист БДЖ

Без ток заради снега са близо 800 000 домакинства в страната

Около 200 000 са домакинствата без ток в Североизточна България
Без ток заради снега са близо 800 000 домакинства в страната

Близо 800 000 домакинства в цялата страна са без ток. Това станя ясно от изказване на министъра на енергетиката Румен Радев, който даде брифинг с актуалната метеорологична обстановка.

"В тези сложни часове работят на терен хиляди наши колеги. Трети поред уикенд ситуацията е сложна. Благодаря им за работата и неуморния труд", подчерта министърът.

Към 17.00 ч всички проблеми в 20 подстанции на мрежата с високо напрежение са отстранени, съобщи Радев.

"В района на "Електроразпределителни мрежи Запад" има 778 населени места без ток - това са малко над 300 000 абоната. Най-много са абонатите без електрозахранване в областите Благоевград, Видин, Монтана, Перник, Софийска област, Плевен, Ловеч, Кюстендил", каза Румен Радев.

В района на "Електроразпределение юг" 55 населени места са без ток - това са над 300 000 домакинства.

"В северната част на този регион е най-сложна обстановката - това са Стара Загора, Сливен, Хасково, населени места край Пловдив и Смолян", обясни министърът.

196 000 клиенти на "Електроразпределение Север" в 779 населени места в Североизточна България също са на тъмно.

2023 © Варна е / източник: БНТ