Мобилно меню

Загина рали шампионът Мирослав Ангелов

Претърпял тежък инцидент по време на тренировка в Шуменско
Загина рали шампионът Мирослав Ангелов

Рали шампионът Мирослав Ангелов е загинал по време на тренировка в шуменско, съобщава NOVA. Навигаторът му Георги Гаджев е с фрактура на таза. В 11:42 ч. днес в полицията е получен сигнал за възникнал инцидент на черен път над село Тушовица.

По време на тренировка на макадам във високата част над селото българският рали екипаж напуснал трасето след удар в бетонно съоръжение.

Навигаторът успял да помогне и да извади пилота от автомобила, минути преди да бъде обхванат в пламъци.

С множество травми Ангелов е откаран в шуменската болница. Реанимиран е в линейката. Въпреки усилията на медиците, е починал в болничното заведение.

Навигаторът му е прегледан, като е установена фрактура на таза. Работата по изясняване на обстоятелствата около инцидента продължава. По първоначални данни екипажът се е подготвял за състезание в Румъния.

„Освен отличен пилот, Мирослав бе много добър човек. Бореше се честно, сърцато и винаги с желание за победа. Дълбок поклон!”, написа министърът на младежта и спорта Димитър Илиев в съболезнователен адрес до близките на Ангелов.

2023 © Варна е

Без ток заради снега са близо 800 000 домакинства в страната

Около 200 000 са домакинствата без ток в Североизточна България
Без ток заради снега са близо 800 000 домакинства в страната

Близо 800 000 домакинства в цялата страна са без ток. Това станя ясно от изказване на министъра на енергетиката Румен Радев, който даде брифинг с актуалната метеорологична обстановка.

"В тези сложни часове работят на терен хиляди наши колеги. Трети поред уикенд ситуацията е сложна. Благодаря им за работата и неуморния труд", подчерта министърът.

Към 17.00 ч всички проблеми в 20 подстанции на мрежата с високо напрежение са отстранени, съобщи Радев.

"В района на "Електроразпределителни мрежи Запад" има 778 населени места без ток - това са малко над 300 000 абоната. Най-много са абонатите без електрозахранване в областите Благоевград, Видин, Монтана, Перник, Софийска област, Плевен, Ловеч, Кюстендил", каза Румен Радев.

В района на "Електроразпределение юг" 55 населени места са без ток - това са над 300 000 домакинства.

"В северната част на този регион е най-сложна обстановката - това са Стара Загора, Сливен, Хасково, населени места край Пловдив и Смолян", обясни министърът.

196 000 клиенти на "Електроразпределение Север" в 779 населени места в Североизточна България също са на тъмно.

2023 © Варна е / източник: БНТ