Мобилно меню

70 туристи се включват в поход по морския бряг

Походът се организира за 26-и път и ще се проведе от 13 до 17 юли
70 туристи се включват в поход по морския бряг

От 13 до 17 юли ще се проведе традиционният туристически поход по морския бряг, организиран от ТД Черноморски простори и Дирекция Спорт на Община Варна. Походът се провежда за 26 път. Тази година в него ще вземат участие около 70 туристи от цяла България на възраст от 7 до 70 години.

Отправната точка е палатков бивак в с. Шкорпиловци. От там са обособени няколко маршрута:

  • Палатков бивак – гр. Бяла, с. Голица, с. Самотино – палатков бивак
  • Палатков Бивак – Кара дере и обратно
  • Палатков бивак – устието на р. Камчия и обратно

На 15 юли е предвидена Нептунова вечер.

Тръгването е на 13 юли в 8:00 часа на обръщача на тролеите на ЖП гара. Осигурен е превоз до гр. Бяла с автобус. Походът ще бъде открит в 10:00 часа с поднасяне на цветя на паметника на Щерьон войвода в центъра на гр. Бяла. Следва пешеходен поход до отправната точка – бивака в с. Шкорпиловци.

За тези, които желаят да пътуват до Бяла със собствен транспорт, сборният пункт е в 10:00 ч. на паметника на Щерьон войвода.

За контакти и информация Атанас Сивков.

Телефон 0882 995 030

2024 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна

Фестивал "Синьо лято" ще се проведе във Варна на 27 юли

Проявите на Южния плаж пред басейн "Приморски" ще стартират в 9:30 часа
Фестивал "Синьо лято" ще се проведе във Варна на 27 юли

Първи морски фестивал "Синьо лято" ще се проведе в деня на Освобождението на Варна от турско робство - 27 юли. Организатори на атрактивната проява са община Варна, Военноморските сили на Република България и ВВМУ "Н. Й. Вапцаров". Фестивалът ще стартира в 9:30 часа, на Южния плаж пред басейн "Приморски", а записването за участие започва в 7:30 часа.

Програмата на фестивала е разделена в три основни направления.

На плажа ще има обособен център, където всеки желаещ може да се пробва във връзването на морски възел под ръководството на матроси инструктори.

Който желае, може да опита уменията си и на гребния тренажор, също под ръководството на инструктори.

Всички, които обичат морето и плувните спортове, ще имат възможност да се включат в преплуването на определена дистанция, като участието няма състезателен характер, не се засича време и не се излъчват победители. Вместо това всички участници в плуването се включват с поредния си номер в голямата томбола, която в края на фестивала ще раздаде много атрактивни награди. Те са осигурени от община Варна и спонсори.

За доброто настроение на участници и гости на фестивала е подготвена богата музикална програма.

2024 © Варна е