Мобилно меню

Вотът на публиката определи ВАРНА Е за “Медиен сайт на годината”

Призът бе завоюван в конкуренция със сайтовете на списание Мениджър, списание Виж!, ЦСКА 1948, Bri4ka.com и др., в същата категория наградата на журито получи сайтът "Майко Мила"
Вотът на публиката определи ВАРНА Е за “Медиен сайт на годината”
1163

За поредна година най-креативните и иновативни български уеб проекти получиха достойно признание и бяха наградени в шестото издание на конкурса "Сайт на годината".

Варненската онлайн медия ВАРНА Е бе класирана на първо място според вота на публиката в категория “Медиен сайт” за 2023 година, а наградата на журито в същата категория бе връчена на сайта "Майко Мила". 

Концепцията, софтуерната платформа и създаването на Varnae.bg е плод на усилията на творческия екип на медията, съвместно със софтуерната компания Wollow.

Церемонията се проведе в зала Event Space 2020 в София. Тазгодишното издание на конкурса беше изключително оспорвано и събра рекордните до момента 174 кандидатури в 14 категории. Проектите бяха класирани от 45-членно жури, специалисти в сферите на програмирането, софтуерните решения, дизайна и маркетинга. Публиката също имаше възможност да даде своя вот. 8977 е внушителният брой на хората, гласували онлайн за своите фаворити.

Ето и някои коментари от членове на журито, оценявало сайта ВАРНА Е:

  • Поздравления, красив и функционален уебсайт! ~ Николай Кръстев
  • Отлична работа! ~ Георги Василев
  • Отлично изработен и оптимизиран новинарски уебсайт. Има какво да се желае откъм дизайн, но за такъв тип сайт най-важното е съдържанието и бързото зареждане. ~  Борис Луканов
  • Правилно реализиран новинарски сайт - ясна цел, ясни потребителски пътеки. Планирани са условията за отличен трафик. Правилни текстово и визуално съдържание. Няма функционалости за допълнителна стойност - мейлинг, допълнителни канали за достигане до потребителите с интересно за тях съдържание (viber например). ~ Георги Малчев

„Впечатлени сме от качеството на работата на участниците в конкурса, от тяхната находчивост, изобретателност и съпричастност към каузи. За нас е ценно да отличим работата на талантливите дизайнери, програмисти и маркетолози, но също да очертаем новите тенденции в сферите на уеб и дигиталните технологии. Радваме се, че се повишава интересът към „Сайт на годината“ и събира все повече специалисти, съмишленици и приятели“, изтъкна Жюстин Томс, която е основател на конкурса и на „Фондация за активно развитие на уеб“.

Наградата на журито в категорията „Електронна търговия“ заслужи сайтът на "Aroma Coffee", а публиката предпочете "Аптеки Subra". Признание от публиката получи и Panda Baby за "Малък електронен магазин", а журито бе впечатлено от електронния магазин на "Черноморски улов". Туристическият портал "Чавдар" е лидерът на публиката в категория "Институционален сайт", докато специалистите отсъдиха първо място за "Малките рибки".

В категорията "Продуктов сайт", посветен на продукт или услуга, призът на журито отиде при Synack. От своя страна резултатът от онлайн гласуването посочи "Аптечко" за победител. Публиката отличи сайта "Фигмайстор" в раздела "Сайт за онлайн услуги", а журито гласува за "Fastmail".

Категорията "Сайт на събитие" се оказа една от най-атрактивните на конкурса, тъй като предлага различен тип изживявания и ангажираност на потребителите. Безапелационна победа регистрира "Shapeshift festival" - с приз както от журито, така и от публиката. Актуалната категория "Мобилно приложение" привлече голям интерес от страна на участниците. Приложението "My intellect" заслужи признанието на журито, а публиката отсъди първо място за "My A1 app".

Смел е изборът на прохождащите малки фирми да започнат своя бизнес във високо-конкурентна среда. Затова в категорията "Сайт на Start-up или малка фирма" имаше много кандидати. Лидер на журито стана "Blackrock Neurotech", докато публиката гласува за "Xiro.bg".

В категорията "Корпоративен сайт" отличието на журито заслужи сайтът на "Боровец", а "Holiday Park" получи отличието на публиката. Със "Специална награда за агенция" бяха отличени Studio X и eDesign Interactive.

В категориите с безплатно участие награди получиха проектите "Създай великденско яйце в 3D" за категорията "Онлайн игра". "Лигата на джентълмените" спечели първо място в категорията "Подкаст". "Сдружение заедно срещу саркома" е с приз за "Сайт на кауза/НПО".

"Конкурсът „Сайт на годината“ отново даде сцена за изява на най-добрите специалисти в България, за да покаже стойностни проекти в различни области и да докаже, че в България има много таланти и качествена продукция за уеб и дигитално съдържание", обобщават организаторите.

2023 © Варна е / снимки: Сайт на годината, bgweb.bg

Глобалните последици от нестабилността в Черно море обсъдиха представители на 14 държави на форум в Румъния

Командирът на българските военноморски сили проведе двустранни разговори с командира на Военноморските сили на САЩ в Европа и Африка, с главнокомандващия на френските сили в Средиземно и Черно море и командващия на Военноморските сили на Румъния, който беше домакин на събитието
Глобалните последици от нестабилността в Черно море обсъдиха представители на 14 държави на форум в Румъния

Третото поредно издание на традиционния Черноморски форум се проведе от 3 до 5 април, а домакини и организатори на събитието бяха Военноморските сили на Република Румъния.

Основната тема, която беше разисквана по време на форума – „Глобални последици от нестабилността в Черно море“, е особено актуална и отговаря в пълна степен на радикално и динамично променящата се ситуация в черноморския регион от началото на военното нахлуване на Русия в Украйна.

В дискусиите се включиха представители на четиринадесет държави, както и на основни командни структури на НАТО и на съюзни държави в Европа и Средиземноморието, на неправителствени организации и дипломатически мисии на участващите държави.

От българска страна участие във форума взе командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.

Контраадмирал Михайлов проведе двустранни разговори с командира на Военноморските сили на САЩ в Европа и Африка и командващ на Съюзното компонентно командване на НАТО в Неапол (JFC) адмирал Стюарт Мънч, с главнокомандващия на френските сили в Средиземно и Черно море вицеадмирал Жил Бойдевези, както и с домакина на събитието вицеадмирал Михайл Панайт – командващ на Военноморските сили на Румъния.

По време на форума командирът на българските Военноморски сили се срещна и разговаря с командващия на Военноморските сили на Украйна вицеадмирал Олексий Нейжпапа и с директора на Бреговата охрана на Грузия капитан І ранг Рамаз Папидзе.

Както и на предходните форуми, целта, която си поставиха организаторите, беше в резултат на дискусиите и обмяната на мнения, да бъде постигната обща позиция за възможностите и пътищата за решаване на възникващите в период на текущ въоръжен конфликт предизвикателства и проблеми.

Освен водещите теми за морската сигурност и морското сътрудничество по време на активен въоръжен конфликт, касаещи задачите на военноморските сили – защита на критичната инфраструктура и борба с минната опасност, бяха обсъдени и проблеми, породени пряко от конфликта, както и последиците от военните действия. Осигуряване безопасността на търговското корабоплаване, общата и енергийната сигурност в региона и много други специфични аспекти, бяха допълнителни направления за двустранни и многостранни разговори, допринасящи за разширяване на вижданията на участниците и техните разбирания за сигурността в Черно море.

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър ВМС