Мобилно меню

Вотът на публиката определи ВАРНА Е за “Медиен сайт на годината”

Призът бе завоюван в конкуренция със сайтовете на списание Мениджър, списание Виж!, ЦСКА 1948, Bri4ka.com и др., в същата категория наградата на журито получи сайтът "Майко Мила"
Вотът на публиката определи ВАРНА Е за “Медиен сайт на годината”
1269

За поредна година най-креативните и иновативни български уеб проекти получиха достойно признание и бяха наградени в шестото издание на конкурса "Сайт на годината".

Варненската онлайн медия ВАРНА Е бе класирана на първо място според вота на публиката в категория “Медиен сайт” за 2023 година, а наградата на журито в същата категория бе връчена на сайта "Майко Мила". 

Концепцията, софтуерната платформа и създаването на Varnae.bg е плод на усилията на творческия екип на медията, съвместно със софтуерната компания Wollow.

Церемонията се проведе в зала Event Space 2020 в София. Тазгодишното издание на конкурса беше изключително оспорвано и събра рекордните до момента 174 кандидатури в 14 категории. Проектите бяха класирани от 45-членно жури, специалисти в сферите на програмирането, софтуерните решения, дизайна и маркетинга. Публиката също имаше възможност да даде своя вот. 8977 е внушителният брой на хората, гласували онлайн за своите фаворити.

Ето и някои коментари от членове на журито, оценявало сайта ВАРНА Е:

  • Поздравления, красив и функционален уебсайт! ~ Николай Кръстев
  • Отлична работа! ~ Георги Василев
  • Отлично изработен и оптимизиран новинарски уебсайт. Има какво да се желае откъм дизайн, но за такъв тип сайт най-важното е съдържанието и бързото зареждане. ~  Борис Луканов
  • Правилно реализиран новинарски сайт - ясна цел, ясни потребителски пътеки. Планирани са условията за отличен трафик. Правилни текстово и визуално съдържание. Няма функционалости за допълнителна стойност - мейлинг, допълнителни канали за достигане до потребителите с интересно за тях съдържание (viber например). ~ Георги Малчев

„Впечатлени сме от качеството на работата на участниците в конкурса, от тяхната находчивост, изобретателност и съпричастност към каузи. За нас е ценно да отличим работата на талантливите дизайнери, програмисти и маркетолози, но също да очертаем новите тенденции в сферите на уеб и дигиталните технологии. Радваме се, че се повишава интересът към „Сайт на годината“ и събира все повече специалисти, съмишленици и приятели“, изтъкна Жюстин Томс, която е основател на конкурса и на „Фондация за активно развитие на уеб“.

Наградата на журито в категорията „Електронна търговия“ заслужи сайтът на "Aroma Coffee", а публиката предпочете "Аптеки Subra". Признание от публиката получи и Panda Baby за "Малък електронен магазин", а журито бе впечатлено от електронния магазин на "Черноморски улов". Туристическият портал "Чавдар" е лидерът на публиката в категория "Институционален сайт", докато специалистите отсъдиха първо място за "Малките рибки".

В категорията "Продуктов сайт", посветен на продукт или услуга, призът на журито отиде при Synack. От своя страна резултатът от онлайн гласуването посочи "Аптечко" за победител. Публиката отличи сайта "Фигмайстор" в раздела "Сайт за онлайн услуги", а журито гласува за "Fastmail".

Категорията "Сайт на събитие" се оказа една от най-атрактивните на конкурса, тъй като предлага различен тип изживявания и ангажираност на потребителите. Безапелационна победа регистрира "Shapeshift festival" - с приз както от журито, така и от публиката. Актуалната категория "Мобилно приложение" привлече голям интерес от страна на участниците. Приложението "My intellect" заслужи признанието на журито, а публиката отсъди първо място за "My A1 app".

Смел е изборът на прохождащите малки фирми да започнат своя бизнес във високо-конкурентна среда. Затова в категорията "Сайт на Start-up или малка фирма" имаше много кандидати. Лидер на журито стана "Blackrock Neurotech", докато публиката гласува за "Xiro.bg".

В категорията "Корпоративен сайт" отличието на журито заслужи сайтът на "Боровец", а "Holiday Park" получи отличието на публиката. Със "Специална награда за агенция" бяха отличени Studio X и eDesign Interactive.

В категориите с безплатно участие награди получиха проектите "Създай великденско яйце в 3D" за категорията "Онлайн игра". "Лигата на джентълмените" спечели първо място в категорията "Подкаст". "Сдружение заедно срещу саркома" е с приз за "Сайт на кауза/НПО".

"Конкурсът „Сайт на годината“ отново даде сцена за изява на най-добрите специалисти в България, за да покаже стойностни проекти в различни области и да докаже, че в България има много таланти и качествена продукция за уеб и дигитално съдържание", обобщават организаторите.

2023 © Варна е / снимки: Сайт на годината, bgweb.bg

Фестивал "Синьо лято" ще се проведе във Варна на 27 юли

Проявите на Южния плаж пред басейн "Приморски" ще стартират в 9:30 часа
Фестивал "Синьо лято" ще се проведе във Варна на 27 юли

Първи морски фестивал "Синьо лято" ще се проведе в деня на Освобождението на Варна от турско робство - 27 юли. Организатори на атрактивната проява са община Варна, Военноморските сили на Република България и ВВМУ "Н. Й. Вапцаров". Фестивалът ще стартира в 9:30 часа, на Южния плаж пред басейн "Приморски", а записването за участие започва в 7:30 часа.

Програмата на фестивала е разделена в три основни направления.

На плажа ще има обособен център, където всеки желаещ може да се пробва във връзването на морски възел под ръководството на матроси инструктори.

Който желае, може да опита уменията си и на гребния тренажор, също под ръководството на инструктори.

Всички, които обичат морето и плувните спортове, ще имат възможност да се включат в преплуването на определена дистанция, като участието няма състезателен характер, не се засича време и не се излъчват победители. Вместо това всички участници в плуването се включват с поредния си номер в голямата томбола, която в края на фестивала ще раздаде много атрактивни награди. Те са осигурени от община Варна и спонсори.

За доброто настроение на участници и гости на фестивала е подготвена богата музикална програма.

2024 © Варна е