Мобилно меню

Техники за постигане на печалба обсъдиха мениджъри на форум във Варна

Прекрасно е, че има толкова много млади хора, които искат да се развиват професионално на територията на нашата община, отбеляза кметът Портних
Техники за постигане на печалба обсъдиха мениджъри на форум във Варна
56

Над 30 собственици, мениджъри и експерти на управленски позиции на малки, средни и големи компании в България събра среща, посветена на новите възможности за развитие на бизнеса, организирана от ActionCoach България. Целта на събитието е да покажем, че въпреки трудностите, през които се изправя всеки един човек, тръгнал по пътя на кариерното израстване, успехите са напълно възможни, обясниха Антон Атанасов и Бойко Проданов, създатели на ActionCoach България.

Специален гост на срещата бе кметът Иван Портних, който поздрави участниците и представи накратко платформата "Варна-град на знанието".

Прекрасно е, че има толкова много млади хора, които искат да се развиват професионално във Варна! Вярвам, че по време на форума ще бъдете запознати с най-актуалните и успешни инструменти за бизнес растеж, които ще Ви помогнат да постигнете нови успехи"

По време на обучението бяха дискутирани темите "Как да превърнете бизнеса си в печелившо търговско предприятие", "Начини и техники за влияние на печалбата", "Как да се намалят цените в период на инфлация и да се увеличи удовлетвореността на клиентите" и други.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна

За поредна година: Кредитният рейтинг на община Варна е стабилен

Общината няма просрочени задължения, регистрира се ръст, както на данъчните, така и на неданъчните приходи, а обобщението е, че финансовото състояние е много добро
За поредна година: Кредитният рейтинг на община Варна е стабилен
42

Българската агенция за кредитен рейтинг (БАКР) потвърди на свое заседание кредитния рейтинг на Община Варна. Според оценката, както дългосрочната, така и краткосрочната перспектива е стабилна.

Решението е взето след обстойна дискусия по измененията в състоянието на общината за петгодишен период и оценка на всички фактори, определящи рейтинга. Стабилната перспектива към рейтингите на община Варна отразява очакването за устойчиво финансово развитие, въпреки несигурната външна среда, съобщи днес кметът Иван Портних. Доколкото рейтингът на община Варна е ограничен от рейтинга на Република България, положително влияние върху него би могло да окаже евентуално повишение на държавния рейтинг.

При обсъждането са били поставени акценти върху благоприятната динамика на основни финансови показатели (включително продължаващата липса на просрочени задължения), в условията на нестабилна политическа и икономическа обстановка. Било е обърнато внимание и на по-значимите инфраструктурни проекти и начините за финансирането им.

В доклада, който е публикуван на сайта на БАКР, е изтъкнато, че нетният паричен поток е положителен и чувствително по-голям спрямо предходните години. При собствените приходи е налице повишение от 7.9%, обусловено както от данъчните, така и от неданъчните приходи.

За поредна година община Варна не отчита просрочени задължения и се характеризира с много добро финансово състояние.

2023 © Варна е