Мобилно меню

Избират изпълнител на техническия проект за обходния път на Провадия

Оферти по обществената поръчка може да се подават до 24 август
Избират изпълнител на техническия проект за обходния път на Провадия

До 24 август 2023 г. се подават оферти в обществената поръчка за избор на изпълнител за изработване на технически проект и проект на ПУП – Парцеларен план на обходен път на гр. Провадия. Трасето ще се отделя при 17-и км на третокласния път ІІІ-208 Провадия – Дългопол – Айтос, преди навлизане в Провадия, и ще обхожда източно града, след което ще се връща на третокласния път. Изграждането на обходния път ще изведе транзитния трафик извън чертите на града и ще осигури безопасно и комфортно пътуване в района, съобщават от Агенция пътна инфраструктура.

Целта на обявената обществена поръчка е да се осигури проектна готовност за доизграждане на започналия през 80-те години на миналия век обходен път на града. През 1984 г. е изготвен работен проект за обходен път на Провадия с дължина 4,6 км, разделен на 4 участъка. На първите два участъка не е извършвано строителство. В третия и в четвъртия участък са изпълнени големи съоръжения и дейности по пътната настилка, но поради ограничен финансов ресурс строителните работи са прекратени през периода 1991 – 1992 г.

Бъдещият изпълнител трябва да извърши геодезическо заснемане на изградената вече част от пътя и обследване на съществуващата пътна конструкция. Ще бъдат разработени вариантни решения за доизграждане на обходния път, там където не са извършени строителни работи.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността, срокът им за реализиране и ще се пристъпи към избора на изпълнител на строителството и на строителния надзор.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 250 хил. лв. без ДДС.  Индикативният срок за изпълнение е 440 календарни дни, от които 120 календарни дни за изработване на технически проект и проект на ПУП и 320 календарни дни за процедиране, обявяване и одобряване на проект на ПУП - Парцеларен план.

2023 © Варна е

Новата автогара във Варна ще е готова в края на май

Ремонтът ще се забави с около месец, очакваше се да приключи до Великден
Новата автогара във Варна ще е готова в края на май
1135

Новата автогара във Варна ще бъде открита в края на месец май, съобщи за Радио Варна нейният управител Веселин Михайлов.

Първоначално се очакваше ремонтът да приключи за великденските празници.

Забавянето е по обективни причини, увери Михайлов без да дава повече подробности.

Подписани са анекси към договорите с фирмите-изпълнители на ремонтните дейности. Предстои да бъдат подписани актове 14, 15 и 16.

Старата сграда на автогарата ще бъде съборена. На нейно място ще се изгради търговски комплекс.

2024 © Варна е / източник: Радио Варна; снимка: Planex Element