Мобилно меню

Нова пътека за рулиране откриха на Летище Варна

Проектът е на стойност над 8 млн. евро
Нова пътека за рулиране откриха на Летище Варна

Официално беше открита нова пътека за рулиране „Еко“ на летище Варна. Сред гостите на събитието бяха новият министър на туризма Зарица Динкова и кметът на Варна Иван Портних

Портних отправи поздравления към екипа на летището - както за новата инвестиция, така и за обогатената летателна програма - с нови дестинации и авиокомпании. 

„Вярвам, че благодарение на добрия мениджмънт и новите проекти, "Летище Варна" ще продължи да се утвърждава като важен логистичен център не само за Североизтока, но и за цяла България.“

Домакин на събитието беше изпълнителният директор на аеропорта Димитър Костадинов. Той разкри, че новата пътека за рулиране е на стойност над 8 млн. евро, а трасето е обновено за 180 дни. 

„Изпълнихме си обещанието пред цялата авиационна общност, да сме модерни и да сме водещи по летищна инфраструктура!"

Според Димитър Костадинов пътеката за рулиране може да се ползва от най-големия клас самолети, а през следващите 20 г. по нея се очаква да излетят и кацнат от изток повече от 160 000 самолета с 21 млн. пътници.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна

Възстановяват фериботния трафик по Черно море

Споразумение е подписано между българските и грузинските железници, както и българска морска компания
Възстановяват фериботния трафик по Черно море

Представители на "БДЖ - Tоварни превози", грузинските железници и българска морска компания, която притежава плавателен съд, подписаха споразумение за възстановяване на фериботния трафик по Черно море на проведена среща в грузинската столица Тбилиси.

Възстановяването на превози на товари по море и железница е важна част от икономическите отношения между двете държави и от разширяване на възможностите за превоз през Транскаспийския международен транспортен коридор.

С подписването на споразумението беше възстановено доброто сътрудничество в тази сфера, след прекратяването на превозите и изтичането на предишното споразумение, съобщават от пресцентъра на БДЖ.

2024 © Варна е