Мобилно меню

Общината търси нови концесионери за спирките на градския транспорт

На концесия за период от 25 години ще бъдат отдадени 364 спирки
Общината търси нови концесионери за спирките на градския транспорт

Община Варна ще търси нови концесионери за част от спирките на градския транспорт, стана ясно на заседание на Постоянната комисия "Собственост и стопанство" към общинския съвет. Членовете на комисията одобриха решение на кмета за откриване на процедура за определяне на концесионери, които да изградят нови и модерни съоръжения на най-натоварените места, свързани с обществения транспорт в града, както и да поддържат вече съществуващите спиркозаслони.

На концесия за период от 25 години ще бъдат отдадени 364 спирки, разпределени в три пакета. Бъдещите инвеститори ще трябва да ги поддържат, като ще получат правото да разположат и търговски обекти – павилиони и вендинг машини. Техният брой ще бъде общо 54.

Доскоро тези спирки бяха стопанисвани от три компании, но две от тях са в несъстоятелност, а третата сама се е отказала от концесията, бе съобщено по време на заседанието. Четвъртата фирма, която се грижи за част от спирките в града, е заявила желание да продължи дейността и по тази причина те не са включени в процедурата.

2023 © Варна е

Новата автогара във Варна ще е готова в края на май

Ремонтът ще се забави с около месец, очакваше се да приключи до Великден
Новата автогара във Варна ще е готова в края на май

Новата автогара във Варна ще бъде открита в края на месец май, съобщи за Радио Варна нейният управител Веселин Михайлов.

Първоначално се очакваше ремонтът да приключи за великденските празници.

Забавянето е по обективни причини, увери Михайлов без да дава повече подробности.

Подписани са анекси към договорите с фирмите-изпълнители на ремонтните дейности. Предстои да бъдат подписани актове 14, 15 и 16.

Старата сграда на автогарата ще бъде съборена. На нейно място ще се изгради търговски комплекс.

2024 © Варна е / източник: Радио Варна; снимка: Planex Element