Мобилно меню

Обсъждат промени по обслужването на автобусна линия 409

До 10 май ще се предложи решение, което да бъде подложено на обществена дискусия
Обсъждат промени по обслужването на автобусна линия 409
699

Проблемите в обслужването на автобусна линия 409 са обсъдени по време на заседание на Областната комисия по транспорт, съобщават от пресцентъра на областната управа във Варна. Към момента квоти за обслужването на автобусната линия имат общините Варна и Аксаково, но между дейността им няма консенсус.

От областна управа съобщават, че на проведеното заседание към присъстващите представители на общините Варна и Аксаково са отправени следните предложения:

  1. Двете отделни транспортни дружества - "Градски Транспорт" ЕАД и "Ченсфилд – 55" ЕООД да продължават да извършват превози на пътници по една и съща непроменена маршрутна линия, като дружеството "Ченсфилд – 55" ЕООД да бъде обозначено с различен номер от 409, за което да бъде организирана и проведена мащабна информационна разяснителна кампания, с която жителите и посетителите на общините Варна и Аксаково да бъдат запознати, че двете отделни транспортни дружества ще извършват превози на пътници по една и съща непроменена маршрутна линия, че ще бъдат обозначени с различни номера, и че при обслужването си ще имат различни правила и цени за извършването на услугата превоз на пътници.
  2. Маршрутът за придвижване на частния превозвач "Ченсфилд – 55" ЕООД да започва от посочена от кмета на община Аксаково автоспирка на територията на град Аксаково до Автогарата на град Варна, а "Градски Транспорт" ЕАД да извършва превози от Автогарата на град Варна до курортен комплекс Златни пясъци.

На заседанието не са постигнати споразумение и договорености между двете общини, поради което е взето решение да бъде сформирана обща работна група, с участието на представители на общините Варна и Аксаково, която в срок до 10 май да проведе работни срещи за изготвяне на проект на решение, което да се подложи на обществено обсъждане.

От областна управа уверяват, че ще продължат да оказват необходимото съдействие за разрешаването на възникналите проблеми при осъществяване на маршрутните разписания по автобусна линия № 409. Ще се съблюдава и изпълнението на изискванията на нормативната уредба, регулираща осъществяването на обществен превоз на пътници от областната транспортна схема.

2023 © Варна е

Новата автогара във Варна ще е готова в края на май

Ремонтът ще се забави с около месец, очакваше се да приключи до Великден
Новата автогара във Варна ще е готова в края на май
1135

Новата автогара във Варна ще бъде открита в края на месец май, съобщи за Радио Варна нейният управител Веселин Михайлов.

Първоначално се очакваше ремонтът да приключи за великденските празници.

Забавянето е по обективни причини, увери Михайлов без да дава повече подробности.

Подписани са анекси към договорите с фирмите-изпълнители на ремонтните дейности. Предстои да бъдат подписани актове 14, 15 и 16.

Старата сграда на автогарата ще бъде съборена. На нейно място ще се изгради търговски комплекс.

2024 © Варна е / източник: Радио Варна; снимка: Planex Element