Мобилно меню

От 1 март: Заплащаме и пластиките на картите за градския транспорт във Варна

Цената от 2 лева ще се таксува само при първоначалното закупуване, и няма да се начислява при презареждане
От 1 март: Заплащаме и пластиките на картите за градския транспорт във Варна
49

От 1 март 2023 г. ще се заплаща пластиката, която се използва като носител на информация за електронните карти, използвани в автоматизираната билетна система на град Варна, съгласно решение на Общинския съвет от края на м.г., съобщиха от общинското предприятие ТАСРУД.

Цената на пластиката е 2,00 лв. за всички видове електронни карти. Тя ще се заплаща еднократно при първоначалното купуване. Картите може да се презареждат многократно, като при последващи презареждания на картата тази сума не се дължи.  

При първоначално закупуване на електронна карта цената ще е 2,00 лв. допълнително към съответния абонаментен план или предплатен пакет, посочват от ТАСРУД.

Предплатената карта се купува в пунктове за продажба. Тя може да се презарежда както в пунктовете за продажби на карти, така и в машините на спирките и в машините в превозните средства.

Цената на презареждането на предплатен пакет е 10,00 лв., при което се получават 11 часа времепътуване. При използването на тази карта е необходимо да се маркира на валидатора в автобуса/тролейбуса за съответната цена, в зависимост от времепътуването, което е избрано.

2023 © Варна е

От 1 февруари: Деца до 10 години ще пътуват безплатно в градския транспорт

Учащи и пенсионери ще продължат да разчитат на карти на преференциални цени
От 1 февруари: Деца до 10 години ще пътуват безплатно в градския транспорт
88

Децата до 10-годишна възраст във Варна ще могат да пътуват безплатно, а пенсионерите под 65 г. ще използват карти за градския транспорт на по-ниски цени от 1 февруари. Общинското предприятие ТАСРУД е готово да изпълни новите социални мерки, приети с постановление на МС, увери директорът на предприятието Мило Лалев.

За да се възползват от безплатното придвижване с градския транспорт, децата до 10 г. трябва да притежават карти за пътуване, които ще се издават в пунктовете срещу предоставено копие от акта за раждане на детето и документ за самоличност на един от родителите.

"Няма да има промяна в цената на картите за учащите и пенсионерите над 65 г., тъй като в момента те използват по-големи намаления от тези, които бяха предложени и утвърдени от МС. Мярката ще облагодетелства пенсионерите под 65 г., които вече ще плащат 21 лв. за едномесечна абонаментна карта за 1 линия и 30 лв. – за всички линии", посочи Лалев.

2023 © Варна е