Мобилно меню

Безплатни двупосочни билети за 21 младежи подарява България Еър

В томболата, посветена на 21-а годишнина на националния ни превозвач, право на участие имат всички на възраст между 18 и 29 години
Безплатни двупосочни билети за 21 младежи подарява България Еър

Специално за своята 21-а годишнина, „България Еър” стартира игра в Instagram, в която 21 млади пътешественици ще получат по един двоен билет за следващото си пътуване през 2024 година и ще могат да се насладят на незабравимо пътешествие до вълнуваща дестинация от редовните линии на авиокомпанията.

В дните от 11 до 31 декември желаещите да участват в играта е необходимо да последват страницата на авиокомпанията в Instagram, а в коментар под публикацията за играта да отбележат човек, с когото биха искали да споделят пътуването,  както и да използват в коментара си хаштага #BulgariaAir21. В томболата право на участие имат всички на възраст между 18 и 29 години.

Всички млади любители на пътешествията, които изпълнят пълните условия, ще бъдат включени в томбола за един безплатен двупосочен билет до избраната от тях дестинация от директните линии на „България Еър”.

Предоставените самолетни билети включват безплатен ръчен багаж до 10 кг и личен багаж - дамска чанта или лаптоп. За комфорта на борда ще се погрижи любезният кабинен състав, широката и удобна пътническа кабина, и осигурения безплатен кетъринг, който включва топъл сандвич, шоколад и богато разнообразие от топли и студени напитки по време на полета.

Печелившите ще бъдат изтеглени на 2 януари 2024 г. и ще им бъде изпратено лично съобщение в рамките на деня от страницата на авиокомпанията в Instagram. Наградата е лична, като не може да бъде заменяна за паричната ѝ равностойност или да се преотстъпва на трети лица. Късметлиите от играта в социалната мрежа ще може да използват спечелените самолетни билети до средата на следващата година.

„България Еър“ обещава да осигури комфортно и незабравимо пътуване, професионално обслужване и вкусен кетъринг на борда на всички печеливши пътешественици. Пълните правила и общи условия за участие в играта на националния превозвач в социалната мрежа Instagram, както и регламента за получаване на наградата може да откриете на уебсайта на авиокомпанията.

2023 © Варна е

По-малко туристи са посетили Варна през април

Приходите от нощувки през месеца са 7 млн. лв.
По-малко туристи са посетили Варна през април

През април 2024 г. в област Варна са функционирали 163 обекта с 10 и повече легла - хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване, с 8.1 хил. стаи и 18.7 хил. легла в тях. В сравнение със същия период на предходната година местата за настаняване се увеличават с 5.8%, а броят на леглата в тях намалява с 4.6%, отбелязват от Териториално статистическо бюро Североизток.

Общият брой на нощувките в областта е 87.2 хил., или с 13.7% по-малко в сравнение с година по-рано. Българските граждани са реализирали 41.7 хил. нощувки, а чуждите - 45.5 хиляди.

През април 2024 г. в местата за настаняване с 4 и 5 звезди са реализирани 78.3% от общия брой нощувки на чужди и 53.7% - на български граждани. В местата за настаняване с 3 звезди са осъществени 15.5% от нощувките на чужди и 23.9% - на български граждани, докато в 1 и 2 звезди те са съответно 6.2 и 22.4%.

Броят на пренощувалите лица в местата за настаняване в област Варна намалява с 11.5% в сравнение със същия месец на 2023 г. и достига 35.9 хиляди. От всички пренощували лица 38.3% са чужди граждани, като 78.5% от тях са нощували в местата за настаняване с 4 и 5 звезди и са реализирали средно по 3.3 нощувки.

Местата за настаняване с 4 и 5 звезди са предпочитани от 51.6% от българските граждани, като средният брой реализирани нощувки в тях е 2.0.

Общата заетост на леглата в областта е 17.6%, като тя е най-висока в местата за настаняване с 4 и 5 звезди - 19.8%. В сравнение със същия месец на предходната година заетостта на леглата намалява с 0.2 процентни пункта.

Приходите от нощувки в област Варна намаляват с 2.4% спрямо същия месец на предходната година и достигат 7 млн. лв., като 3.2 млн. лв. са от български граждани, а 3.8 млн. лв. - от чужди граждани.

2024 © Варна е