Мобилно меню

Община Варна с признание за опазването на културно-историческото наследство

Отличието бе присъдено от Българската хотелска и ресторантьорска асоциация
Община Варна с признание за опазването на културно-историческото наследство
32

Община Варна беше отличена от Българската хотелска и ресторантьорска асоциация за изключителен принос в опазването и популяризирането на културно-историческото наследство. Призът беше връчен на заместник кметът с ресор Туризъм Коста Базитов.

През последните години Община Варна реализира редица събития и инициативи, свързани със 100-годишнината от обявяването на морската столица за курортен град и 50-години от откриването на Варненския халколитен некропол. В края на 2022-ра Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация връчи своите награди за 27-и път. В различните категории бяха отличени хотели, ресторанти, мениджъри, атракции, организатори на събития, фирми и мероприятия.

2022 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна
Още по темата: Кмет Община Варна
Още по темата: Кмет Община Варна

Туристически информационен център отново заработи в курорта Св. Св. Константин и Елена

Разположен е в комплекс "Приморски" в центъра на курорта и работи без почивен ден
Туристически информационен център отново заработи в курорта Св. Св. Константин и Елена
13

За десета поредна година през активния туристически сезон Община Варна открива туристически информационен център в курортния комплекс "Св. Св. Константин и Елена". Той заработи на 1 юни. Разположен е в центъра на курорта, в приземната част на комплекс "Приморски".

В него туристите ще могат да получават подробна информация за музеи и храмове, природни забележителности, паметници на културата и архитектурата, за културния календар на Община Варна, за спортни събития и възможности за активен отдих. Гостите на курорта ще имат възможност да попитат и за най-удобните видове транспорт и комуникации, които да използват по време на престоя си. Ще получат информация също за местата за настаняване, изхранване и развлечения, в това число SPA-центрове и атракции на територията на курорта и общината.

Работното време на центъра е от 10 до 19 часа без почивен ден.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна