Мобилно меню

Община Варна с признание за опазването на културно-историческото наследство

Отличието бе присъдено от Българската хотелска и ресторантьорска асоциация
Община Варна с признание за опазването на културно-историческото наследство

Община Варна беше отличена от Българската хотелска и ресторантьорска асоциация за изключителен принос в опазването и популяризирането на културно-историческото наследство. Призът беше връчен на заместник кметът с ресор Туризъм Коста Базитов.

През последните години Община Варна реализира редица събития и инициативи, свързани със 100-годишнината от обявяването на морската столица за курортен град и 50-години от откриването на Варненския халколитен некропол. В края на 2022-ра Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация връчи своите награди за 27-и път. В различните категории бяха отличени хотели, ресторанти, мениджъри, атракции, организатори на събития, фирми и мероприятия.

2022 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна
Още по темата: Кмет Община Варна
Още по темата: Кмет Община Варна

Учредиха нова Българска хотелска асоциация

Целта на организацията е да подпомага развитието на хотелиерството като изработва стратегии и програми за развитие и подпомага комуникацията с институциите
Учредиха нова Българска хотелска асоциация

Новата Българска хотелска асоциация вече е учредена и е вписана в Търговския регистър. Това съобщи нейният председател Веселин Данев пред TravelNews.bg. 

Целта на новата асоциация е да насърчава и подпомага развитието на хотелиерството, като част туристическия сектор в България; да защитава правата и интересите на членовете си пред държавни, общински, административни и други органи и организации, пише в Търговския регистър. Тя ще изработва стратегии и програми за развитие на съответните пазари и популяризиране на търговската дейност на членовете си и ще осъществява посредничество в комуникацията между Министерство на туризма и други административни органи и търговските партньори. 

Сред задачите на новоучредената организация също така е да популяризира модерни търговски практики и технологични решения; да осъществява на сътрудничество с други браншови организации;  да оказва съдействие за решаване на проблеми в областта на хотелиерския бизнес; да съдейства за стабилизиране на хотелиерския туристически бранш от маркетингова гледна точка. Планира се също организацията да осъществява активен диалог с български и европейски институции, специалисти, журналисти, за популяризиране на България като туристическа дестинация. Освен това ще създава условия за сътрудничество на заинтересованите публични институции, неправителствени организации и предприятия за развитие на хотелиерския туристически сектор в България.

Българска хотелиерска асоциация ще участва в национални и международни програми. Ще отговаря и съдейства за подготовка на проектни предложения, осигуряване на партньори и подпомагане. Нейна задача ще е също да оказва помощ при проблеми, свързани с развитието на хотелиерския сектор.

2024 © Варна е