Мобилно меню

Откриват летния сезон у нас на 21 май в курорта Св. Св. Константин и Елена

От курорта предлагат специални отстъпки за резервации, направени в празничния ден
Откриват летния сезон у нас на 21 май в курорта Св. Св. Константин и Елена
144

Летният сезон на България ще бъде официално открит на 21 май 2023 г. в най-стария морски курорт у нас - Св. Св. Константин и Елена, който тази година ще отбележи 115 години от създаването си. Началото ще бъде дадено от служебния министър на туризма Илин Димитров, като се очакват още много официални гости, посланици, депутати и представители на бранша. На събитието са поканени също президентът Румен Радев, председателят на Народното събрание Росен Желязков и служебният премиер Гълъб Донев.

От курорта Св. Св. Константин и Елена предлагат и специални отстъпки за резервации, направени в празничния 21 май. Всичко за условията вижте ТУК.

Поредица от събития за отбелязването на 115 години от основаването на курорта Св. св. Константин и Елена са планирани в периода от 19 до 21 май. На открита сцена ще бъдат проведени концерти и шоу програми, както и разнообразни занимания за деца и множество кулинарни изненади за посетителите на най-стария български морски курорт. Пълната програма може да видите ТУК

Събитията се организират с помощта на Министерството на туризма и Община Варна.

2023 © Варна е / снимка: к.к. Св. Св. Константин и Елена

С близо 200 000 лева държавата ще осигури спасители на плажове без концесионери във Варненско

Областната администрация вече е открила процедурата
С близо 200 000 лева държавата ще осигури спасители на плажове без концесионери във Варненско
110

Плажове във Варна остават без концесионери. За водното спасяване там ще плаща държавата. По двама водни спасители ще има на плажовете без концесионер във Варненско. За тях държавата ще плати близо 200 000 лева. Областната администрация вече е открила процедурата, информира БНТ.

"Тази обществена поръчка би трябвало да приключи, като включим и срока за обжалване евентуално към 15 до 23 юни", съобщи Марио Смърков, областен управител на Варна.

Част от неохраняемите плажове се намират на атрактивни места, други са без концесионер от много години. Един от тях е плажът на Камчия, който е сред най-предпочитаните в района. Областната администрация търси възможност и за тяхното подсигуряване.

"Най-вероятно ще обособим на тях по един пост, но ако приключи тази обществена поръчка тя ще е със срок от два месеца - от средата на юли до средата на септември", допълни Марио Смърков.

Повечето летовници предпочитат обезопасените плажове.

Ако останат средства от втората обществена поръчка за водно спасяване на безстопанствени плажове, Областната администрация ще ги инвестира в поставяне на мрежа на срутището на крайбрежната алея във Варна.

 

2023 © Варна е / източник: БНТ