Мобилно меню

Рекламират Варна като дестинация за целогодишен туризъм

Представители на морската столица участват в най-голямото международно изложение в България в сферата на туризма - "Ваканция и СПА ЕКСПО 2023"
Рекламират Варна като дестинация за целогодишен туризъм
57

Разнообразните възможности за туризъм във Варна, който може да се осъществява през цялата година, рекламират представители на морската столица по време на изложението "Ваканция и СПА ЕКСПО 2023". Това е най-големият международен форум за туризъм у нас. През тази година се провежда в София от 15 до 17 февруари.

Презентациите за Варна са обединени от мотото "Варна, морето… отпечатък в сърцето". Те представят пред посетителите на изложението причини да посетят града и близките курорти през цялата година, а не само през лятото, когато се наслаждават на чудесните условия за морски туризъм. По време на форума се поставя акцент върху възможностите за културен, спортен, бизнес, СПА и уелнес туризъм, които се предлагат във Варна.  

Тридневното изложение "Ваканция и СПА ЕКСПО 2023" привлича многобройна публика, професионалисти от сферата на туризма и журналисти. В тазгодишното издание участват изложители от 15 държави.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна

С близо 200 000 лева държавата ще осигури спасители на плажове без концесионери във Варненско

Областната администрация вече е открила процедурата
С близо 200 000 лева държавата ще осигури спасители на плажове без концесионери във Варненско
110

Плажове във Варна остават без концесионери. За водното спасяване там ще плаща държавата. По двама водни спасители ще има на плажовете без концесионер във Варненско. За тях държавата ще плати близо 200 000 лева. Областната администрация вече е открила процедурата, информира БНТ.

"Тази обществена поръчка би трябвало да приключи, като включим и срока за обжалване евентуално към 15 до 23 юни", съобщи Марио Смърков, областен управител на Варна.

Част от неохраняемите плажове се намират на атрактивни места, други са без концесионер от много години. Един от тях е плажът на Камчия, който е сред най-предпочитаните в района. Областната администрация търси възможност и за тяхното подсигуряване.

"Най-вероятно ще обособим на тях по един пост, но ако приключи тази обществена поръчка тя ще е със срок от два месеца - от средата на юли до средата на септември", допълни Марио Смърков.

Повечето летовници предпочитат обезопасените плажове.

Ако останат средства от втората обществена поръчка за водно спасяване на безстопанствени плажове, Областната администрация ще ги инвестира в поставяне на мрежа на срутището на крайбрежната алея във Варна.

 

2023 © Варна е / източник: БНТ