Мобилно меню

Засилени проверки по курортите за зимния туристически сезон

Агенцията по безопасност на храните ще следи за качеството на блюдата, които се предлагат на туристите
Засилени проверки по курортите за зимния туристически сезон
83

Засилени проверки по зимните курорти ще извършват от Българската агенция по безопасност на храните по време на зимния туристически сезон. Строгият контрол на качеството ще продължи до 10 март, съобщават от БАБХ.

Ще се проверяват обекти за търговия на дребно с храни, подвижни, временни обекти, обекти с дейност кетъринг, заведения за обществено хранене, вкл. и такива намиращи се на територията на хотелски комплекси, туристически обекти с места за настаняване и/или предлагащи услугата "all inclusive" и други.

Проверките в курортите имат за цел да установят произхода и правилното съхранение, както и сроковете на годност на суровини и храни. Ще се следи и за съответствие с изискванията на сградния фонд и оборудването за приготвяне и сервиране на храна. Инспекторите ще обърнат внимание дали са осигурени подходящи условия за измиване и дезинфекция, подходящо работно облекло и лични предпазни средства, уточняват от БАБХ.

2022 © Варна е
Още по темата: Храна Агенция БАБХ
Още по темата: Храна Агенция БАБХ

Туристически информационен център отново заработи в курорта Св. Св. Константин и Елена

Разположен е в комплекс "Приморски" в центъра на курорта и работи без почивен ден
Туристически информационен център отново заработи в курорта Св. Св. Константин и Елена
13

За десета поредна година през активния туристически сезон Община Варна открива туристически информационен център в курортния комплекс "Св. Св. Константин и Елена". Той заработи на 1 юни. Разположен е в центъра на курорта, в приземната част на комплекс "Приморски".

В него туристите ще могат да получават подробна информация за музеи и храмове, природни забележителности, паметници на културата и архитектурата, за културния календар на Община Варна, за спортни събития и възможности за активен отдих. Гостите на курорта ще имат възможност да попитат и за най-удобните видове транспорт и комуникации, които да използват по време на престоя си. Ще получат информация също за местата за настаняване, изхранване и развлечения, в това число SPA-центрове и атракции на територията на курорта и общината.

Работното време на центъра е от 10 до 19 часа без почивен ден.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна