Мобилно меню

15 варненски художници представят творби в годишната изложба на музея "Георги Велчев"

Експозицията включва произведения живопис, графика и скулптура и може да бъде разгледана до 28 февруари 2023 година
15 варненски художници представят творби в годишната изложба на музея "Георги Велчев"
62

Варненски творци от различни поколения ще представят свои произведения в сборната годишна изложба на художествения музей „Георги Велчев“. От 14 декември 2022 г. до 28 февруари 2023 г. ще бъдат експонирани живопис, графика и скулптура на 15 автори. В селекцията на уредника Боян Боев присъстват както утвърдени и уважавани варненски творци, така и млади художници, които вече уверено се налагат в света на изкуството.

В изложбата са включени нови произведения живопис и графика на Албена Коева, Боряна Симеонова, Боян Боев, Васил Николаев Василев, Веселин Начев, Деан Даракчиев, Доника Кирова, Иван Минчев, Мария Чакърова, Сашо Анастасов, Стефан Кулев, Цветан Кръстев.

Венелин Иванов, Пламен Аврамов и Христо Христов се включват във финалната за 2022 година изложба със скулптури.

Приета от артистичната общност в морския град като традиция за дните преди Рождество, годишната изложба на Художествения музей "Георги Велчев" отново ще събере художници и ценители с празничния си дух, уверяват организаторите.

2023 © Варна е

Поетичното във взаимоотношенията между хората търси Веселин Куртев с новата си изложба

Живописните творби на българина, който повече от 20 години живее и работи в САЩ, ще бъдат експонирани в галерия Графит във Варна от 8 до 24 юни
Поетичното във взаимоотношенията между хората търси Веселин Куртев с новата си изложба
73

Изложба живопис "VOLUME" на Веселин Куртев ще представи варненската галерия "Графит" от 8 до 24 юни.

Веселин Куртев повече от 20 години живее и работи в САЩ, където има своя галерия. В нея излагат свои картини и много талантливи българи. Завършил е художествената гимназия в Казанлък, а през 1985 се дипломира в специалност "Живопис" във Факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет. През 2002 година заминава за САЩ и 4 години по-късно открива собствена галерия в Ню Джърси.

Произведенията на Веселин Куртев са собственост на много галерии и частни колекционери от цял свят, в това число България, Германия, Франция, САЩ, Малта, Гърция, Белгия, Холандия, Швейцария и Турция.

За творбите си Веселин Куртев споделя:

„Картините ми са посветени на поетичното и лиричното в нашите взаимоотношения. Духовността като висше състояние на личността, ценното и истинското в нашия живот. Човек или е такъв или любовта го прави такъв. Непреходни, вечни и чувствени състояния на духа! Пресъздаването им от страна на артиста е мисия благословена от Твореца!“

Откриването на изложбата „VOLUME“ в галерия Графит ще е на 8 юни от 18:30 часа.

„Пригответе се да бъдете завладени от вълшебството на Веселин Куртев и да се потопите в света на неговите вълнуващи творби“, призовават от галерията всички ценители на изкуството.

2023 © Варна е