Мобилно меню

Блестящо представяне на варненски балеринки на Международен танцов фестивал

Грациозните представителки на ОДК се завърнаха от Нови Сад с 4 първи и 1 второ място
Блестящо представяне на варненски балеринки на Международен танцов фестивал
53

Балерините на студио "Балет" при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, се завърнаха с четири първи и едно второ място от Международния танцов фестивал в Нови Сад. Конкурсът в Сърбия се проведе от 17 до 19 март и събра множество талантливи деца от различни краища на света. Той е и един от най-силните в Европа.

Възпитаничките на Бистра Бъчварова бяха класирани първи за груповите си изпълнения при юношите в раздел "Класически балет" с танца "Приятелките на Жизел" и в раздел "Характерен танц" с "Испански танц".

Другите две първи места бяха за соловите изпълнения на Александра Динева и Диана Момчева. Второ място завоюва Камелия Ташева.

"Изключително съм доволна от представянето на момичетата. Конкуренцията бе много голяма. Благодаря на журито за високата оценка", сподели след завръщането си от Нови Сад ръководителката на малките балерини в ОДК - Бистра Бъчварова.

2023 © Варна е / снимка: ЦПЛР - Общински детски комплекс

Поетичното във взаимоотношенията между хората търси Веселин Куртев с новата си изложба

Живописните творби на българина, който повече от 20 години живее и работи в САЩ, ще бъдат експонирани в галерия Графит във Варна от 8 до 24 юни
Поетичното във взаимоотношенията между хората търси Веселин Куртев с новата си изложба
73

Изложба живопис "VOLUME" на Веселин Куртев ще представи варненската галерия "Графит" от 8 до 24 юни.

Веселин Куртев повече от 20 години живее и работи в САЩ, където има своя галерия. В нея излагат свои картини и много талантливи българи. Завършил е художествената гимназия в Казанлък, а през 1985 се дипломира в специалност "Живопис" във Факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет. През 2002 година заминава за САЩ и 4 години по-късно открива собствена галерия в Ню Джърси.

Произведенията на Веселин Куртев са собственост на много галерии и частни колекционери от цял свят, в това число България, Германия, Франция, САЩ, Малта, Гърция, Белгия, Холандия, Швейцария и Турция.

За творбите си Веселин Куртев споделя:

„Картините ми са посветени на поетичното и лиричното в нашите взаимоотношения. Духовността като висше състояние на личността, ценното и истинското в нашия живот. Човек или е такъв или любовта го прави такъв. Непреходни, вечни и чувствени състояния на духа! Пресъздаването им от страна на артиста е мисия благословена от Твореца!“

Откриването на изложбата „VOLUME“ в галерия Графит ще е на 8 юни от 18:30 часа.

„Пригответе се да бъдете завладени от вълшебството на Веселин Куртев и да се потопите в света на неговите вълнуващи творби“, призовават от галерията всички ценители на изкуството.

2023 © Варна е