Мобилно меню

"Цветни сънища" на Фериде Демирова представя галерия Графит

Изложбата ще продължи до 31 октомври 2023 г.
"Цветни сънища" на Фериде Демирова представя галерия Графит

Изложбата "Цветни сънища" на художничката Фериде Демирова представя варненската галерия Графит от 12 октомври до края на месеца. Експозицията включва нови творби, рисувани през последните две години.

В "Цветни сънища" Фериде Демирова изразява своята творческа визия чрез разнообразие от теми, включително митология, портрети, пейзажи и др. В нейните картини са закодирани специални послания, които провокират към размисъл.

Фериде Демирова споделя, че нейната цел е да предаде красотата и енергията на своите произведения на публиката. Нейните картини не просто декорират пространството, а го обогатяват и вдъхновяват. Тя вярва, че изкуството може да зареди всеки с положителна енергия и вдъхновение.

Фериде Демирова е родена в Суворово. Нейният първи учител по рисуване е местният художник Димитър Стоянов. След дълга пауза в творческия си път, тя отново намира вдъхновение и продължава развитието си в ателие с преподаватели, които имат академично образование. Работи с различни техники, но акварелът е нейната страст.

Фериде Демирова вече има успешни изложби в градовете Суворово, Варна и Силистра и с нетърпение очаква отново да представи своите "Цветни сънища" на варненската публика в галерия "Графит".

2023 © Варна е

С живописната изложба "Имагинерно", галерия Графит посреща пролетта

Откриването на експозицията ще е на 1 март, от 18 часа
С живописната изложба "Имагинерно", галерия Графит посреща пролетта

Сборна изложба живопис, озаглавена "Имагинерно", представя галерия Графит през месец март. Експозицията ще бъде открита на 1-ви от 18 часа. В изложбата са включени избрани творби на Диян Димитров, Елина Карагьозова, Даниела Томова и Гери Иванова – Griet.

"Ще ви представим фигурални композиции и абстрактни платна с възможни вариации на прочит."

Творците, включени в "Имагинерно" са "обединени от потребността на душата от въображаеми светове и свободното изразяване на идеи", отбелязват организаторите от галерия Графит. Изложбата може да бъде разгледана до 23 март.

2024 © Варна е
Още по темата: Варна Графити Изложба
Още по темата: Варна Графити Изложба