Мобилно меню

Елица Карабашлиева разкрива своите "Светлини и сенки" в галерия Графит

Изложбата с акварели ще бъде открита на 13 април и може да бъде посетена до 26 април
Елица Карабашлиева разкрива своите "Светлини и сенки" в галерия Графит
504

Изложба акварел "Светлини и сенки" на Елица Карабашлиева открива варненската галерия Графит на 13 април. Най-новите 32 творби на авторката може да бъдат разгледани в малката зала на галерията в центъра на Варна до 26 април.

Вдъхновението за своите творби Елица Карабашлиева обяснява така:

"Светлината като чедо на слънцето ни носи на нас човеците благостта на топлината и живота, без нея не могат ни едно същество. Светлината и нейната посестрима сянката присъстват и ни следват всеки ден от нашият живот. Когато нещо искаме да определим като носещо добро – казваме, че носи светлина. Светлината на надеждата, светлината на вярата, светлината на доброто". 

Елица Карабашлиева не крие, че е повлияна от всички проявления на светлината и сянката – винаги неразделно заедно.

"Светлината на утрото, звездната нощ, прохладата на сянката, пламъчето на свещта плахо прокрадващо се в тъмнината, слънчевите зайчета в морето, цветните сенки на стъклата, зареждащо кафе в уютната сянка, фенерите запалени привечер, лъчите промъкващи се през листата на дърветата, дантелата на сенките или искрящата светлина на зимен ден. Всичко това силно ме вълнува."

Талантливата авторка се надява да предизвика у всички посетители на изложбата ѝ "Светлини и сенки" в галерия Графит, същите чувства и емоции, които са вълнували самата нея, когато ги е рисувала.

2023 © Варна е

Поетичното във взаимоотношенията между хората търси Веселин Куртев с новата си изложба

Живописните творби на българина, който повече от 20 години живее и работи в САЩ, ще бъдат експонирани в галерия Графит във Варна от 8 до 24 юни
Поетичното във взаимоотношенията между хората търси Веселин Куртев с новата си изложба
105

Изложба живопис "VOLUME" на Веселин Куртев ще представи варненската галерия "Графит" от 8 до 24 юни.

Веселин Куртев повече от 20 години живее и работи в САЩ, където има своя галерия. В нея излагат свои картини и много талантливи българи. Завършил е художествената гимназия в Казанлък, а през 1985 се дипломира в специалност "Живопис" във Факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет. През 2002 година заминава за САЩ и 4 години по-късно открива собствена галерия в Ню Джърси.

Произведенията на Веселин Куртев са собственост на много галерии и частни колекционери от цял свят, в това число България, Германия, Франция, САЩ, Малта, Гърция, Белгия, Холандия, Швейцария и Турция.

За творбите си Веселин Куртев споделя:

„Картините ми са посветени на поетичното и лиричното в нашите взаимоотношения. Духовността като висше състояние на личността, ценното и истинското в нашия живот. Човек или е такъв или любовта го прави такъв. Непреходни, вечни и чувствени състояния на духа! Пресъздаването им от страна на артиста е мисия благословена от Твореца!“

Откриването на изложбата „VOLUME“ в галерия Графит ще е на 8 юни от 18:30 часа.

„Пригответе се да бъдете завладени от вълшебството на Веселин Куртев и да се потопите в света на неговите вълнуващи творби“, призовават от галерията всички ценители на изкуството.

2023 © Варна е