Мобилно меню

Графичен дизайнер представя дебютната си изложба в галерия Графит

Давит Карапетян показва пред публика визуалните си експерименти от 10 до 30 май
Графичен дизайнер представя дебютната си изложба в галерия Графит
340

Художникът и графичен дизайнер Давит Карапетян за първи път представя пред публика своите визуални експерименти. Изложбата му "Забулен в облаци" ще бъде представена във варненската галерия Графит от 10 до 30 май. В експозицията си авторът търси отговор на въпроса: "Имат ли обща почва за разговор дигиталните техники с тези на добре познатите ни четки, бои и платна?!"

За изработката на творбите, които е включил в изложбата, Давит използва, както моливи, акрил, пастели, фотография, дигитален колаж, а също и 3D генерирани изображения.

Идеята на целия процес е да се използват по такъв начин тези елементи, че да започнат "да говорят помежду си" и да се получи нещо ново като краен резултат.

Авторът споделя, че за колекцията си от картини, които съставят изложбата “Забулен в облаци”, черпи вдъхновение основно от природата и по-конкретно от "...емоционалния поглед към нея и нейните поетични изразявания". "Освен природата навън, експозицията засяга и природата в нас, представена чрез архетипни образи, както креативни така и деструктивни", пояснява Карапетян.

2023 © Варна е / снимки: Яков Шустов

Поетичното във взаимоотношенията между хората търси Веселин Куртев с новата си изложба

Живописните творби на българина, който повече от 20 години живее и работи в САЩ, ще бъдат експонирани в галерия Графит във Варна от 8 до 24 юни
Поетичното във взаимоотношенията между хората търси Веселин Куртев с новата си изложба
108

Изложба живопис "VOLUME" на Веселин Куртев ще представи варненската галерия "Графит" от 8 до 24 юни.

Веселин Куртев повече от 20 години живее и работи в САЩ, където има своя галерия. В нея излагат свои картини и много талантливи българи. Завършил е художествената гимназия в Казанлък, а през 1985 се дипломира в специалност "Живопис" във Факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет. През 2002 година заминава за САЩ и 4 години по-късно открива собствена галерия в Ню Джърси.

Произведенията на Веселин Куртев са собственост на много галерии и частни колекционери от цял свят, в това число България, Германия, Франция, САЩ, Малта, Гърция, Белгия, Холандия, Швейцария и Турция.

За творбите си Веселин Куртев споделя:

„Картините ми са посветени на поетичното и лиричното в нашите взаимоотношения. Духовността като висше състояние на личността, ценното и истинското в нашия живот. Човек или е такъв или любовта го прави такъв. Непреходни, вечни и чувствени състояния на духа! Пресъздаването им от страна на артиста е мисия благословена от Твореца!“

Откриването на изложбата „VOLUME“ в галерия Графит ще е на 8 юни от 18:30 часа.

„Пригответе се да бъдете завладени от вълшебството на Веселин Куртев и да се потопите в света на неговите вълнуващи творби“, призовават от галерията всички ценители на изкуството.

2023 © Варна е