Мобилно меню

Художник-гримьор от "Маскирания певец" и "Като две капки вода" с първа самостоятелна изложба във Варна

Може да се насладите на жизнерадостното творчество на Гергана Лалова от 13 март до 5 април в пространството на Арт Галерия Le Papillon
Художник-гримьор от "Маскирания певец" и "Като две капки вода" с първа самостоятелна изложба във Варна
59

Варненската Арт Галерия Le Papillon представя първата в морската столица самостоятелна изложба на Гергана Лалова. Експозицията с живописни творби може да бъде разгледана от 13 март до 5 април. Любопитна подробност е, че от 2009 година авторката е художник-гримьор на някои най-гледаните предавания и телевизионни проекти: "Господари на ефира", "Като две капки вода", "Маскирания певец", "България търси талант" и др.

Гергана е дъщеря на големия художник Михаил Лалов, а в академията неин учител е Вихрони Попнеделев.

От Арт Галерия Le Papillon са запленени от "...свободата и непринудеността на красивата художничка и нейното цветно настроение, бликащо от творбите".

За процеса на създаване на картините си Гергана Лалова споделя:

„Когато рисувам, рисувам за себе си, без да се интересувам дали някой ще хареса картината или не. Защото изкуството е изключително субективно. Ти ще харесаш нещо, което аз няма да харесам. Обаче признанието, което получаваш въпреки всичко, когато отидеш на откриване на изложбата и видиш хората, които са дошли и са те уважили, някак си те стимулира. Дава ти крила“

Експозицията живопис, с която Гергана Лалова се представя в Арт Галерия Le Papillon, е озаглавена "Цветно". Със свободата, жизнерадостта и непринудената ведрост, която произведенията носят, изложбата е най-добрият начин да посрещнем пролетта.

Гергана Лалова обича натюрморта, но в годините експериментира и в абстрактната живопис. Съчетава ярки цветове в смели контрастни композиции и се забавлява, разгръщайки в произведенията си своя талант и финия си усет за различни техники - масло, акрил, пигменти, пясък, туш върху платно и хартия. Според анализатори творбите ѝ са повлияни от Матис, Пикасо и Моне.

2023 © Варна е / снимки: Арт Галерия Le Papillon

"Добрият шофьор" с Малин Кръстев и Геро открива София Филм Фест във Варна

Прожекцията ще е на 24 март от 19 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център
"Добрият шофьор" с Малин Кръстев и Геро открива София Филм Фест във Варна
64

 

"Добрият шофьор" с Малин Кръстев и Герасим Георгиев-Геро и новият музикален проект на Иван Юруков - “Терпентина” откриват 14-ото издание на София Филм Фест във Варна на 24 март - петък. Прожекцията на филма ще започне в 19 часа, в зала 1 на Фестивалния и конгресен център, веднага след откриването на фестивала.

Световната премиера на "Добрият шофьор" беше в програмата на 62-рия МФФ Солун, а непосредствено след това бе представен и пред публиката на 32-рия МФФ в Котбус.

Игралният пълнометражен дебют на майстора-документалист Тонислав Христов пресъздава част от премеждията на таксиметровия шофьор Иван, който се опитва да поправи грешките от миналото – спестява пари от курсове в курорта Златни пясъци, за да се върне при съпругата и сина си във Финландия. Проблемите и грижите се умножават и ако въобще успее да стигне до другия край на Европа, дали Иван ще съумее да поправи това, което някога е било разрушено...

Главните роли в тази филмова история са поверени на Малин Кръстев, Герасим Георгиев - Геро, Слава Дойчева, Алма Пьойсти (която наскоро гледахме в ролята на Туве Янсон в "Туве"), Амос Бротерус и др. По сценария на копродукцията между Финландия, Швеция и България, представяна на София Мийтингс, работят Каарле Ахо, Константин Божанов и режисьорът Тонислав Христов, а оператор е Орлин Руевски.

В откриването на 14-ото издание на София Филм Фест във Варна ще участват актьорът и музикант Иван Юруков и неговата група - “Терпентина” . Техни изпълнения ще прозвучат веднага след прожекцията на "Добрият шофьор".

“Терпентина” е музикална група, създадена от Иван Юруков (китара, вокал) и Стоян Божкилов (китара), като в нея участват още Мартин Стоянов - Martist (клавишни, вокал), Николай Димитров-Коки (ударни) и Петко Славов (бас, вокал).

С пълната програма на фестивала може да се запознаете във фейсбук страницата на София Филм Фест във Варна, както и на сайта на Фестивалния и конгресен център.

2023 © Варна е