Мобилно меню

Изложба "Силуети" на Петко Недялков представя Арт галерия "Тереза Зиковска"

Авторът разкрива своя творчески прочит върху човека и природата и взаимодействието помежду им чрез своите абстрактни барелефи и дървопластики
Изложба "Силуети" на Петко Недялков представя Арт галерия "Тереза Зиковска"
93

Изложба "Силуети" на Петко Недялков представя от 7 март варненската Арт галерия "Тереза Зиковска". Експозицията включва абстрактни барелефи и дървопластики.

Вдъхновен от Божието творение, авторът представя своя творчески прочит върху човека и природата и взаимодействието помежду им, отбелязват от Арт галерия "Тереза Зиковска".

"Релефите представляващи заобикалящата ни среда и природа и пластиките изобразяващи човека в нея, комуникират помежду си чрез използваните цветове, форми, движения и силуети създавайки синтез, даващ на публиката двуизмерно и триизмерно визуално изживяване изпълващо галерийното пространство. Всяка от творбите носи със себе си различна концепция, предаващи погледа и прочита на автора над живота и повдигащи както екзистенциални, така и битови въпроси към обществото".

Петко Недялков е роден в Трявна на 10.12.1989 г. Завършил е НХА София със специалност Резба. От 2012 година до днес представя творбите си в поредица сборни и самостоятелни изложби.

2023 © Варна е / снимки: Арт галерия "Тереза Зиковска"

Поетичното във взаимоотношенията между хората търси Веселин Куртев с новата си изложба

Живописните творби на българина, който повече от 20 години живее и работи в САЩ, ще бъдат експонирани в галерия Графит във Варна от 8 до 24 юни
Поетичното във взаимоотношенията между хората търси Веселин Куртев с новата си изложба
73

Изложба живопис "VOLUME" на Веселин Куртев ще представи варненската галерия "Графит" от 8 до 24 юни.

Веселин Куртев повече от 20 години живее и работи в САЩ, където има своя галерия. В нея излагат свои картини и много талантливи българи. Завършил е художествената гимназия в Казанлък, а през 1985 се дипломира в специалност "Живопис" във Факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет. През 2002 година заминава за САЩ и 4 години по-късно открива собствена галерия в Ню Джърси.

Произведенията на Веселин Куртев са собственост на много галерии и частни колекционери от цял свят, в това число България, Германия, Франция, САЩ, Малта, Гърция, Белгия, Холандия, Швейцария и Турция.

За творбите си Веселин Куртев споделя:

„Картините ми са посветени на поетичното и лиричното в нашите взаимоотношения. Духовността като висше състояние на личността, ценното и истинското в нашия живот. Човек или е такъв или любовта го прави такъв. Непреходни, вечни и чувствени състояния на духа! Пресъздаването им от страна на артиста е мисия благословена от Твореца!“

Откриването на изложбата „VOLUME“ в галерия Графит ще е на 8 юни от 18:30 часа.

„Пригответе се да бъдете завладени от вълшебството на Веселин Куртев и да се потопите в света на неговите вълнуващи творби“, призовават от галерията всички ценители на изкуството.

2023 © Варна е