Мобилно меню

Първа самостоятелна изложба подреди фоторепортерът Пламен Гутинов

Експозицията "Пулсът на града" е събрала над 50 уникални фотоса и може да бъде разгледана в бар Cubo на крайбрежната алея
Първа самостоятелна изложба подреди фоторепортерът Пламен Гутинов

Първата си самостоятелна изложба подреди известният варненски фоторепортер Пламен Гутинов. Над 50 уникални фотоса са запечатали важни и колоритни моменти от живота на Варна през последните години. Експозицията е наречена "Пулсът на града" и може да бъде разгледана в следващите 20 дни в плажното заведение Cubo на крайбрежната алея. По време на изложбата се предлагат и откупки на атрактивните фотографии. 

Снимките на Пламен Гутинов са забележителни с усета към детайла и умението на фоторепортера да "хване" точния момент.

Откриването на експозицията беше уважено от кмета на Варна Иван Портних, който определи изложбата като "интересна и вдъхновяваща".

Много колеги и приятели на Пламен Гутинов също присъстваха на откриването. Ведрата атмосфера беше допълнена от изпълнения на музикантите от група YAMI.

2023 © Варна е / снимки: Яков Шустов

Варненската библиотека ще представи техниката Оримото

Пътуващият проект Ars In Libro (Изкуство в книга) показва как вместо да изхвърлим старите книги на боклука, можем да ги превърнем в произведения на изкуството
Варненската библиотека ще представи техниката Оримото

На 18 юли, четвъртък,  2024 г. Варненската библиотека ще посрещне Соня Първанова от читалище "Христо  Ботев", гр. Рила. Тя ще демонстрира техниката оримото, в творческа работилница за деца.

Оримото е техника, подобна на оригами, която с малко сгъвания, изрязвания и украса вдъхва нов живот на стари книги.

Пътуващият проект Ars In Libro (Изкуство в книга) показва как вместо да изхвърлим старите книги на боклука, можем да ги превърнем в произведения на изкуството.

По време на събитието Соня Първанова ще демонстрира базовите техники на оримото и ще покаже готови експонати, част от пътуващата изложба към проекта.

Творческата работилница е част от ежегодната Ваканция в библиотеката, в която в продължение на два месеца заедно с нашите малки читатели четем, играем и творим, обобщават от Библиотеката.

Къде: Детски и средношколски отдел, бул. Осми Приморски полк 110

Кога: 18 юли 2024 г. от 10.30 ч.

За участие в работилницата се изисква предварително записване.

2024 © Варна е