Мобилно меню

Сборна фотографска изложба представя живота на жените по света

Експозицията на открито може да се разгледа пред главния вход на Морската градина до 15 март
Сборна фотографска изложба представя живота на жените по света
86

Сборна фотографска изложба "Жената по света" е експонирана на открито в центъра на Варна, в пространството пред главния вход на морската градина. Избрани са творби на 42 фотографа от 26 страни на 5 континента, участвали в Международен фотографски салон Варна и Международен фотографски конкурс България.

"Изложбата представлява глобална хроника за живота на жените, ежедневните предизвикателства пред тях, условията на живот и уникалната им многоликост. Изследва женската идентичност, разнообразието от състояния и роли на жените по света днес".

Обединени в едно пространство от обща концепция, авторите от различни страни представят своите документални и артистични подходи към темата в многообразие от различни фотографски жанрове.

"Снимките са толкова индивидуални и уникални, колкото и самите жени по света и ги показват в цялата им сила, смелост, отговорности и красота".

Изложбата "Жената по света" може да бъде разгледана до 15 март. След това тя ще бъде заменена от още една международна експозиция "Красотата на света", която ще остане в центъра на Варна до края на месеца.

2023 © Варна е / снимка: Varna Open Art

Изложба живопис "Море мое" представя галерия Графит

Експозицията разкрива творческите търсения на Весела Динева в сферата на абстрактното изкуство
Изложба живопис "Море мое" представя галерия Графит
29

Изложба "Море мое" на талантливата художничка Весела Динева открива галерия "Графит" на 2 юни. Ето какво разказва авторката за своите творби:

“Изложбата представлява част от проект, свързан с моите търсения в областта на абстрактното изкуство и 3D визуализацията. През годините, голямо впечатление ми прави светът на формите лишени от разказ и обяснение. Целта ми е да провокирам въображението на човека застанал пред моя картина и така тя да придобие една различна, завършена цялост. Заповядайте и открийте магията на "Море мое" в Галерия Графит. Това е вашата възможност да се потопите в безкрайния свят на абстракцията и да откриете красотата във визуалното изкуство.”

Откриването на експозицията е на 2 юни от 18:30 часа. Може да се насладите на творбите на Весела Динева до 10 юни.

Весела Динева твори в сферата на живописта и скулптурата. Работи като художник и дизайнер на костюми в киното. Завършила е моден дизайн в Милано и Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Нейно дело са костюмите към някои от най-популярните български филми в последните години – „Игра на доверие“ (2023 г.), „С река на сърцето“ (2022 г.), "В сърцето на машината" (2020 г.), „Диви и щастливи“ (2019 г.). Проектирала е костюми и за театралните постановки "Гласове под наем" (2021 г.), „Лабиринт“ (2020 г.).

2023 © Варна е