Мобилно меню

Съвместна изложба "Тя/Ние" открива галерия Графит

Експозицията с творби на Кремена Николова и Илиана Бораджиева може да бъде разгледана от 1-ви до 21-ви септември
Съвместна изложба "Тя/Ние" открива галерия Графит

Кремена Николова и Илиана Бораджиева представят съвместен проект озаглавен "Тя/Ние". Изложбата ще бъде открита в галерия Графит в центъра на Варна на 1 септември от 18:30 ч, тогава ще се проведе и организиран от авторките хепънинг "101 частици". Втора част от проекта ще можете да разгледате виртуално на интернет адрес: www.she-we.kremenanikolova.com.

Тематиката на изложбата е дълбоката женска душевност и вътрешен свят, предадена символично или декоративно, чрез голата и уязвима външна форма.

"Разглеждайки внимателно образа, авторките структурират и дават форма на емоционалния хаос царящ във всяка жена. Стилът на художничките е визуално конфликтен и дори противоположен, което е част от провокацията работейки заедно да покажат, че всяка жена е индивидуална и различна", отбелязват от галерия Графит.

Художничките са организирали по време на откриването игра между тях и посетителите. Нарисуваните 101 рисунки са приложени в дигитални и печатни покани. Всеки получил покана за събитието ще може да участва във финалната творба от изложбата с колаж. Художничките ще довършат картината пред посетителите на откриването, за да се види каква част от творческата енергията, която разпръскват жените в емоции и труд, ще се материализират накрая на паното "101 частици"

На сайта www.she-we.kremenanikolova.com. ще може да разгледате всички 101 рисунки направени за хепънинга, допълнителна информация и картини от проекта, които не са в галерията, образувайки втората виртуална част от проекта достъпна за всички любители на изкуството извън Варна.

Кремена Николова и Илиана Бораджиева завършват изобразително изкуство в НУИ "Добри Христов" Варна, в един от първите випуски на тази специалност.

Кремена Николова учи една година педагогика в АМТИИ Пловдив, впоследствие завършва Пространствено оформление във ВСУ "Черноризец Храбър", където работи известно време, като асистент. Член е на Сдружението на художниците Варна и участва в различни общи и национални изложби.

Илиана Бораджиева учи една година във НХА – Силикатни форми, после завършва педагогика на изобразителното изкуство в ШУ "Епископ Константин Преславски" и работи, като преподавател по рисуване в арт школа "Импресия" към Общински Детски Комплекс, Варна. И двете имат много участия в общи и съвместни изложби, но тази е първата им проектна изява.

2023 © Варна е

С живописната изложба "Имагинерно", галерия Графит посреща пролетта

Откриването на експозицията ще е на 1 март, от 18 часа
С живописната изложба "Имагинерно", галерия Графит посреща пролетта

Сборна изложба живопис, озаглавена "Имагинерно", представя галерия Графит през месец март. Експозицията ще бъде открита на 1-ви от 18 часа. В изложбата са включени избрани творби на Диян Димитров, Елина Карагьозова, Даниела Томова и Гери Иванова – Griet.

"Ще ви представим фигурални композиции и абстрактни платна с възможни вариации на прочит."

Творците, включени в "Имагинерно" са "обединени от потребността на душата от въображаеми светове и свободното изразяване на идеи", отбелязват организаторите от галерия Графит. Изложбата може да бъде разгледана до 23 март.

2024 © Варна е
Още по темата: Варна Графити Изложба
Още по темата: Варна Графити Изложба