Мобилно меню

Талантливи художници рисуваха в курорта Св. Св. Константин и Елена

Творбите, реализирани по време на VI пленер "Докосване до природата" ще бъдат представени в две изложби
Талантливи художници рисуваха в курорта Св. Св. Константин и Елена

Талантливи художници от различни части на страната се включиха в VI пленер "Докосване до природата", който се проведе от 11-и до 20-и септември в курорта Св. Св. Константин и Елена. Творците, които участваха в поредното издание на традиционния арт форум на открито, намериха вдъхновение за своите шедьоври в красивата природа на курорта.

Картините, реализирани по време на VI пленер "Докосване до природата" ще бъдат представени в две изложби. Първата експозиция ще е в хотел Астор Гардън в Св. Св. Константин и Елена от 21 до 25 септември, а втората - в галерия Графит във Варна от 3 до 6 октомври.

В пленера се включиха и ученици от Национално училище по изкуствата "Добри Христов", гр. Варна.  Те присъстваха на уъркшоп с професионалните художници, които им споделиха ценния си опит в сферата на живописта.

"Искрено благодарим на всички участници, които направиха този пленер особено специален. Всеки един от тях създаде истински шедьоври на белите платна и с голяма детайлност улови хармоничната връзката между природата, морето и хората.", отбелязват от Фондация "Св. Св. Константин и Елена".

По традиция пленерът се осъществява с подкрепата на Фондация "Св. Св. Константин и Елена", Община Варна и "Св. Св. Константин и Елена холдинг" АД.

2023 © Варна е / снимки: Св. Св. Константин и Елена

С живописната изложба "Имагинерно", галерия Графит посреща пролетта

Откриването на експозицията ще е на 1 март, от 18 часа
С живописната изложба "Имагинерно", галерия Графит посреща пролетта

Сборна изложба живопис, озаглавена "Имагинерно", представя галерия Графит през месец март. Експозицията ще бъде открита на 1-ви от 18 часа. В изложбата са включени избрани творби на Диян Димитров, Елина Карагьозова, Даниела Томова и Гери Иванова – Griet.

"Ще ви представим фигурални композиции и абстрактни платна с възможни вариации на прочит."

Творците, включени в "Имагинерно" са "обединени от потребността на душата от въображаеми светове и свободното изразяване на идеи", отбелязват организаторите от галерия Графит. Изложбата може да бъде разгледана до 23 март.

2024 © Варна е
Още по темата: Варна Графити Изложба
Още по темата: Варна Графити Изложба