Мобилно меню

Най-добрите хип-хоп танцьори у нас се събират за състезание във Варна

Събитието ще е на входа на Морската градина в петък 18 август
Най-добрите хип-хоп танцьори у нас се събират за състезание във Варна

Варна ще е домакин на национално състезание, което ще събере най-добрите хип-хоп танцьори у нас. Събитието ще се проведе на входа на Морската градина в петък, 18 август.

Хип-хоп състезанието се организира с подкрепата на Община Варна, в партньорство със сдружение “Аз съм Варна”, Вокална академия “Бънджи сингърс” и RiO Dance Home. То ще се проведе в три категории: деца, възрастни и професионалисти. Участниците ще бъдат оценявани от тричленно жури в състав - Иво Иванов - Skywalkers Crew, Георги Goosh Енчев - The Center и Shifura - Varna Flow.

Такса за участие няма. Записването става един час преди началото състезанието във всяка категория.

Условията за участниците са следните:

Категория: 1vs1 KIDS All Styles Възрастовата граница е до 12 години (включително). Награден фонд: Ваучер за нови танцови кецове. Начало 16:30 ч.

Категория:  1vs1 ADULTS All Styles Тази категория се състои от два етапа. Първият определя един победител, който продължава във втори кръг и получава възможността да се бори срещу най-добрите 15 танцьори свободен стил, дошли по специална покана. Наградният фонд след втория етап е 500 лв. Начало 18:30 ч.

Категория: Best Crew Performance Категорията с участието на най-добрите танцови отбори в България. Участниците в тази категория ще танцуват на собствена музика, която следва да представят на организаторите на елетронен носител (флашка) с един единствен аудио файл във файлов формат .MP3, по време на записването. Отборите може да са съставени от 3 до 12 души и представянето им не трябва да е по-дълго от 3 мин. Размери на сцената са: ширина 10 м, дълбочина 8 м, височина 1 м. Начало 20:30 ч.

Критериите, които съдиите ще следват, са музикалност, техничност, хореография, костюми, присъствие, креативност.

Наградният фонд е 1500 лв.

2023 © Варна е

Варненски балеринки обраха отличията от конкурс в София

Грациите на школа „Балет“ към ОДК - Варна заслужиха 11 награди и квоти за Europe Grand Dance Cup в Румъния
Варненски балеринки обраха отличията от конкурс в София

Солистките на школа „Балет“ към Общинския детски комплекс във Варна, завоюваха цели 11 отличия от провелия се в столицата конкурс Bulgaria Grand Dance Cup „Winter Magic“. Весела Манолова бе отличена със специална награда и първо място в раздел „Характерни танци“. Специалната награда й донесе и 50% отстъпка в таксата за участие на конкурса Europe Grand Dance Cup, който ще се проведе през април в Констанца, Румъния.

Първи места в разделите „Класически танци“ и „Характерни танци“ спечели Надежда Добрева. Елинор Кинчева и Весела Манолова бяха отличени с втори места в раздел „Класика“ при соловите изпълнения. Второ място двете балерини на Татяна Костова взеха и при дуетното си изпълнение в раздел „Характерни танци“. За балерините на ОДК имаше също и трети места в различните раздели, както и дипломи за четвърто място в раздел „Съвременни танци“.

„За всяка от наградите солистките на школата получиха плакети, а прекрасните им изпълнения им донесоха право на явяване в европейския конкурс в Румъния, който ще се проведе в Teatrul National de Opera and Balet “Oleg Danovski”, отбеляза Татяна Костова след завръщането си от столицата.

2024 © Варна е / снимки: ОДК - Варна