Мобилно меню

Осемгодишна варненка ще се бори за отличие от Танцовата световна купа

На 2 юли Лилиа Иванова ще демонстрира изкуството си в 20-хилядната зала в португалския град Брага
Осемгодишна варненка ще се бори за отличие от Танцовата световна купа

Осемгодишната Лилиа Иванова ще се бори за медал на тазгодишното издание на Танцовата световна купа.

На националните квалификации малката примабалерина от варненската танцова работилница спечели квота за участие в големия световен формат в групата на най-малките в стила акроденс.

На 2 юли Лилиа ще покаже изкуството си в 20-хилядната зала в португалския град Брага, където ще бъде тазгодишното издание на състезанието.

2023 © Варна е / източник: БНТ

Варненски балеринки обраха отличията от конкурс в София

Грациите на школа „Балет“ към ОДК - Варна заслужиха 11 награди и квоти за Europe Grand Dance Cup в Румъния
Варненски балеринки обраха отличията от конкурс в София

Солистките на школа „Балет“ към Общинския детски комплекс във Варна, завоюваха цели 11 отличия от провелия се в столицата конкурс Bulgaria Grand Dance Cup „Winter Magic“. Весела Манолова бе отличена със специална награда и първо място в раздел „Характерни танци“. Специалната награда й донесе и 50% отстъпка в таксата за участие на конкурса Europe Grand Dance Cup, който ще се проведе през април в Констанца, Румъния.

Първи места в разделите „Класически танци“ и „Характерни танци“ спечели Надежда Добрева. Елинор Кинчева и Весела Манолова бяха отличени с втори места в раздел „Класика“ при соловите изпълнения. Второ място двете балерини на Татяна Костова взеха и при дуетното си изпълнение в раздел „Характерни танци“. За балерините на ОДК имаше също и трети места в различните раздели, както и дипломи за четвърто място в раздел „Съвременни танци“.

„За всяка от наградите солистките на школата получиха плакети, а прекрасните им изпълнения им донесоха право на явяване в европейския конкурс в Румъния, който ще се проведе в Teatrul National de Opera and Balet “Oleg Danovski”, отбеляза Татяна Костова след завръщането си от столицата.

2024 © Варна е / снимки: ОДК - Варна