Мобилно меню

Отличиха Балетна школа За принцеси на Наградите за мода, шоу, бизнес - Варна 2023

Малките балеринки се представиха с три танца в програмата
Отличиха Балетна школа За принцеси на Наградите за мода, шоу, бизнес - Варна 2023
551

Балетна школа За принцеси беше отличена като най-добра балетна школа във Варна през изминалата година на Наградите за мода, шоу и бизнес в морската столица за 2023 година. Отличията бяха връчени за 29-а поредна година, а организатор и водещ на събитието е Красимир Недялков.

Малките балеринки от Балетна школа За принцеси представиха три танца по време на програмата на тържествената гала вечер.

В школата своите танцови умения, както и вкуса и чувствителността си към балетното изкуство, развиват над 120 деца на възраст от 3 до 7 години. Главен художествен ръководител на Балетна школа За принцеси е Йонка Иванова, а асистент преподавател - Таня Парушева.

Всяка година балетната школата организира по два спектакъла на най-големите сцени във Варна. В момента Балетна школа За принцеси подготвя мащабна изява в Летния театър на морската столица.

2023 © Варна е / снимки: Балетна школа За принцеси

Варненски балеринки обраха отличията от конкурс в София

Грациите на школа „Балет“ към ОДК - Варна заслужиха 11 награди и квоти за Europe Grand Dance Cup в Румъния
Варненски балеринки обраха отличията от конкурс в София

Солистките на школа „Балет“ към Общинския детски комплекс във Варна, завоюваха цели 11 отличия от провелия се в столицата конкурс Bulgaria Grand Dance Cup „Winter Magic“. Весела Манолова бе отличена със специална награда и първо място в раздел „Характерни танци“. Специалната награда й донесе и 50% отстъпка в таксата за участие на конкурса Europe Grand Dance Cup, който ще се проведе през април в Констанца, Румъния.

Първи места в разделите „Класически танци“ и „Характерни танци“ спечели Надежда Добрева. Елинор Кинчева и Весела Манолова бяха отличени с втори места в раздел „Класика“ при соловите изпълнения. Второ място двете балерини на Татяна Костова взеха и при дуетното си изпълнение в раздел „Характерни танци“. За балерините на ОДК имаше също и трети места в различните раздели, както и дипломи за четвърто място в раздел „Съвременни танци“.

„За всяка от наградите солистките на школата получиха плакети, а прекрасните им изпълнения им донесоха право на явяване в европейския конкурс в Румъния, който ще се проведе в Teatrul National de Opera and Balet “Oleg Danovski”, отбеляза Татяна Костова след завръщането си от столицата.

2024 © Варна е / снимки: ОДК - Варна