Мобилно меню

Танцовият спектакъл “Послания” отново на сцената на Варненския театър

На сцената зрителите ще видят танцови артисти с богат сценичен опит, изпълнявали ключови роли във водещи театри в страната
Танцовият спектакъл “Послания” отново на сцената на Варненския театър

Една година след успешната си премиера пред варненска публика, съвременният танцов спектакъл “Послания” на Варна Денс Театър ще бъде отново показан на сцената на ДТ “Стоян Бъчваров”. На 11-ти февруари (неделя) от 19 часа публиката отново ще бъде отведена на танцово пътешествие, вдъхновено от творчеството на известния варненски поет Никола Илиев (1946 – 2002) – творец, белязал с почерка си поетичното наследство на морската столица и председател на Сдружение на писателите – Варна от 1997 г. до 2001 г.  

 

Вълната и човека си приличат

в пространството от раждане до старост.

Отблъскват се и после се привличат.

Понякога дори с еднаква ярост.

–  “Вътрешно море” 2001

 

“Послания” е емоционален спектакъл, който с танц, поезия и музика стига до зрителя, разказвайки му за следата, която оставяме след себе си.  

На сцената зрителите ще видят танцови артисти с богат сценичен опит, изпълнявали ключови роли във водещи театри в страната, сред които: Зорница Петрова, Милен Петров, Никол Недева, Николай Дойчев, Тиаго Виктор Сантана, Аделина Калинова и други. Режисурата е дело на Карина Илиева и Силвия Христова от Варна Денс Театър.

Билети могат да се закупят на касата на Държавна опера – Варна, в epaygo.bg, офис мрежата на EasyPay и Grabo. 

2024 © Варна е / снимки: Varna Dance Theater

Новият спектакъл на The Center представя танц в цветове

RGB e концептуален спектакъл, който обединява танц, визуални изкуства, светлинни картини и звукова среда във вдъхновяващо изживяване за публиката
Новият спектакъл на The Center представя танц в цветове

Училището за танци и модерна култура The Center ще представи пред варненска публика новия си танцов спектакъл – RGB. Събитието ще се проведе на 22-ри юни, събота, от 19:30 ч. в Зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна, а билетите вече са в продажба на касите.

RGB e концептуален спектакъл, който обединява танц, визуални изкуства, светлинни картини и звукова среда във вдъхновяващо изживяване за публиката. Наименованието “RGB” кореспондира с основните цветове на гамата; Червено (Red), Зелено (Green) и Синьо (Blue), което определя и основната идея на представлението.

“Тази година танцовият ни спектакъл e концептуално и технически различен. За първи път представяме работа с по-дълбока фабула, лице и смисъл.

В него участие ще вземат всички членове на The Center – от напредналите до начинаещите, които току що са се докоснали до магията на танца.

Амбицията ни е RGB да изследва психологията на въздействието на цветовете и асоциативното им превръщане в движение и форма.”  - споделя главният хореограф и създател на The Center Георги Енчев – Goosh

Спектакълът вече беше представен с успех във Велико Търново, Русе, София и Пловдив, а по традиция турнето ще завърши във Варна, от където са и корените на The Center.

Училището е създадено през 2002 г. и от тогава до днес, без прекъсване се занимава с най-модерните течения в танца и музиката и е разпознаваем участник в танцовите среди. Разполага със 17 квалифицирани преподаватели – хореографи. Средната възраст на танцуващите в залите е между 15 и 23 години, а танцуващите във всички градове са над 500.

В 22-годишната си история The Center има създадени над 30 танцови спектакъла и 4 театрални постановки. От 2017 г. училището има собствен отдел за видео продукции, профилиран в танцовата кинематография, в който се създават късометражни танцови филми, концептуални танцови видеоклипове и документални филми.

2024 © Варна е / снимки: The Center