Мобилно меню

186 години от рождението на Левски отбелязаха във Варна

Венци и цветя бяха поднесени пред паметника на Апостола в Морската градина
186 години от рождението на Левски отбелязаха във Варна

 

186 години от рождението на Васил Левски бяха отбелязани днес във Варна. Общоградското поклонение, организирано от Община Варна със съдействието на Военноморските сили, бе проведено пред паметника на Апостола в Морската градина с военен ритуал.

Венци и цветя в знак на признателност бяха поднесени от заместник кмета на община Варна Коста Базитов, председателя на общинския съвет Тодор Балабанов, командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, представители на държавни служби, на Варненската и Великопреславска митрополия, на Съюза на ветераните от войните и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, политически партии и организации, общински съветници, районни кметове и граждани.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна

187 години от рождението на Васил Левски отбелязаха във Варна

Тържествената церемония беше проведена пред паметника на Апостола на свободата в Морската градина.
187 години от рождението на Васил Левски отбелязаха във Варна

С военен ритуал и полагане на цветя и венци във Варна бе отбелязана 187-та годишнина от рождението на Васил Левски. Събитието се състоя пред паметника на Апостола на свободата в Морската градина.

Почитта си пред делото на Левски изразиха представители на община Варна и на областната управа, на ВМС и на Варненска и Великопреславска света митрополия, политически партии, обществени, културни и образователни институции, консулите на Чехия и Италия и др.

Паметта и делото на великия български революционер бяха почетени с тържествена церемония и параден марш на Представителния духов оркестър на ВМС.

2024 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна