Мобилно меню

Малки коледари посетиха Областната управа във Варна

Своите пожелания за здраве, успех и благополучие отправиха второкласници от VII СУ Найден Геров
Малки коледари посетиха Областната управа във Варна

Екипът на Областната управа във Варна посрещна скъпи гости в навечерието на Коледно-новогодишните празници. Малки коледари от втори клас на VII СУ Найден Геров потропаха на вратите на Областна управа Варна с характерната песен “Стани нине, господине...”. Те отправиха пожелания за здраве, успех и благополучие, които огласиха сградата. Малките гости бяха дарени от областния управител Андрияна Андреева с традиционни краваи.

Екипът на Областна администрация – Варна пожелава на всички, добрите коледарски благословии да достигнат до Вас и Вашите близки, до домовете и сърцата Ви! Светли празници и щастливи бъдни дни! 

2023 © Варна е / снимки: Маргит Добрева

Варненци се преклониха пред подвига на Ботев

Венци и цветя бяха положени пред паметника на поета революционер в Морската градина 
Варненци се преклониха пред подвига на Ботев

На 2 юни варненци се преклониха пред подвига на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Честването по традиция беше проведено пред паметника на поета революционер в Морската градина. В ритуала се включи Представителният духов оркестър на Военноморските сили, както и почетен караул от Военноморска база Варна. 

Свещеници от Варненската и Великопреславска света митрополия отслужиха заупокойна молитва за загиналите български герои.

Венци и цветя на признателност бяха положени от областният управител, кметът на Община Варна, Военноморските сили, Общинският съвет, държавни институции, политически партии, неправителствени организации, учебни заведения, много граждани и гости на града. 

Венци положиха и децата от детска градина "Христо Ботев" и ученици от училището, носещо името на поета революционер.

Неправителствени организации инициираха паметно шествие на 2 юни, което също завърши пред паметника на Ботев.

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна,