Мобилно меню

Малки коледари посетиха Областната управа във Варна

Своите пожелания за здраве, успех и благополучие отправиха второкласници от VII СУ Найден Геров
Малки коледари посетиха Областната управа във Варна

Екипът на Областната управа във Варна посрещна скъпи гости в навечерието на Коледно-новогодишните празници. Малки коледари от втори клас на VII СУ Найден Геров потропаха на вратите на Областна управа Варна с характерната песен “Стани нине, господине...”. Те отправиха пожелания за здраве, успех и благополучие, които огласиха сградата. Малките гости бяха дарени от областния управител Андрияна Андреева с традиционни краваи.

Екипът на Областна администрация – Варна пожелава на всички, добрите коледарски благословии да достигнат до Вас и Вашите близки, до домовете и сърцата Ви! Светли празници и щастливи бъдни дни! 

2023 © Варна е / снимки: Маргит Добрева

Книга „Непознатите писма на Райна Попгеоргиева“ представят в Музея на Възраждането на 3 март

Автор е д-р Ивета Рашева
Книга „Непознатите писма на Райна Попгеоргиева“ представят в Музея на Възраждането на 3 март

На 3 март 2024 г. в 14:00 ч. в Музея на Възраждането във Варна ще бъде представена книгата на д-р Ивета Рашева „Непознатите писма на Райна Попгеоргиева“.

"Д-р Рашева разказва за 34 оригинални писма от фонда на Българския исторически архив в Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, чрез които добиваме представа за годините, прекарани от Райна Княгиня в Русия и за различни премълчавани факти. Виждаме я като "осиновителка" на 32 сирачета от Панагюрище в Москва, спомоществователка за закупуването на църковна утвар за родните места. Четем за низвергването ѝ от социума и трудното ѝ завръщане към учителстването в България, за зараждащата се любов между нея и Васил Дипчев", разказват организаторите.

Поднесена по интересен начин, книгата е ценно издание, което ни прехвърля в епоха на преходи и изграждане на възродената българска държава.

2024 © Варна е