Мобилно меню

Музеи във Варна с ново работно време от 1 октомври

Вижте кога може да бъдат посетени
Музеи във Варна с ново работно време от 1 октомври

От 1 октомври 2023 г. част от музеите и музейни обекти при Регионален исторически музей - Варна преминават към зимно работно време, съобщават от РИМ.

Археологическият музей ще работи от 10 до 17 часа, а почивните дни за обекта ще са неделя и понеделник.

Със същото работно време ще е и музейният обект "Римски терми на Одесос", а "Малки римски терми" няма да приема посетители от 1 октомври до края на май

Етнографският, Природонаучният и Музеят за нова история на Варна ще работят всеки делничен ден от 10 до 17 часа. Почивни дни за изброените музеи ще са събота и неделя.

2023 © Варна е
Още по темата: Работно време Варна Музеи
Още по темата: Работно време Варна Музеи

Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

Призовават се клубове и фенове да допринесат за инициативата, като предоставят интересни артикули, които ще им бъдат върнати след края на експозицията в Археологическия музей
Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

През май 2024 г. се навършиха 130 години от изиграването на първия футболен мач не само във Варна, но и в България. По този случай отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна подема инициатива за организиране на изложба, посветена на 130 години футбол във Варна.

"Специално каним ръководствата на футболните клубове "Черно море" и "Спартак", като основоположници на варненския футбол, да се включат в инициативата. Призоваваме също така и техните фенове да допринесат за изложбата с ретро фланелки, снимки, картички, медали, чаши и други клубни артикули и принадлежности от преди 2000-ната година."

Артикулите ще бъдат събирани от 15 до 26 юли, в сградата на Археологическия музей. Датата на изложбата ще бъде обявена малко след изтичане на периода на набавяне на експонатите.

Събраните артикули ще бъдат описани с приемо-предавателен протокол и след изложбата ще бъдат върнати на техните собственици, уверяват организаторите.

Нека заедно покажем каква роля е играл футболът в живота на нашия град и да съберем ценните спомени, които съхраняват историята на варненския футбол, призовават от отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна.

Повече информация за инициативата може да получите от: Траян Димитров - 0883403371; Кристина Спасова - 0884924327

Понеделник - петък от 9:00 до 17:00 в сградата на Археологическия музей.

2024 © Варна е