Мобилно меню

На 3 март Варна ще отбележи 146 години от Освобождението на България

Част от програмата е и 68-ата ветроходна регата "Трети март", която ще се проведе в периода от 1 до 5 март в акваторията на Варненския залив
На 3 март Варна ще отбележи 146 години от Освобождението на България

Община Варна организира чествания по повод националния празник 3 март, отбелязващ Освобождението на България.

Програмата започва в 10 часа на площад „Св. Св. Кирил и Методий“, където ще се състои тържествено издигане на националното знаме.

От 11 часа до 12 часа ще бъдат положени цветя и венци на мемориалните паметници на воините - освободители в Морската градина

В 13:30 часа в парка-мемориал на воините - освободители в местността „Терасите“ в район „Вл. Варненчик“ също ще бъдат положени венци и цветя.

Програмата продължава с празничен концерт-спектакъл "Но ний знаем" от 17 часа във Фестивалния и конгресен център. Събитието се организира със съдействието на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър".

От 19:30 часа на площад "Антон Новак" в Морската градина ще се проведе тържествена заря-проверка.

Съорганизатори на събитията са Военноморските сили на Република България и Варненската и Великопреславска света митрополия.

Като съпътстващи събития на 3 март, от 12 часа, в Морската градина ще бъде даден старт на 61-вата лекоатлетическа щафетна обиколка на Радио Варна.

От 14 часа в Музея на Възраждането ще бъде представена книгата „Непознатите писма на Райна Попгеоргиева“ от Ивета Рашева.

Част от програмата е и 68-ата ветроходна регата "Трети март", която ще се проведе в периода от 1 до 5 март в акваторията на Варненския залив.

2024 © Варна е

187 години от рождението на Васил Левски отбелязаха във Варна

Тържествената церемония беше проведена пред паметника на Апостола на свободата в Морската градина.
187 години от рождението на Васил Левски отбелязаха във Варна

С военен ритуал и полагане на цветя и венци във Варна бе отбелязана 187-та годишнина от рождението на Васил Левски. Събитието се състоя пред паметника на Апостола на свободата в Морската градина.

Почитта си пред делото на Левски изразиха представители на община Варна и на областната управа, на ВМС и на Варненска и Великопреславска света митрополия, политически партии, обществени, културни и образователни институции, консулите на Чехия и Италия и др.

Паметта и делото на великия български революционер бяха почетени с тържествена церемония и параден марш на Представителния духов оркестър на ВМС.

2024 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна