Мобилно меню

Почетоха паметта на първия български адмирал, командвал военния флот

Военният ритуал по повод 133-тата годишнина от рождението на контраадмирал Иван Вариклечков се проведе пред Щаба на Военноморските сили във Варна
Почетоха паметта на първия български адмирал, командвал военния флот

133 години от рождението на контраадмирал Иван Вариклечков – първия български адмирал, командвал военния флот на България, бяха отбелязани с военен ритуал пред Щаба на Военноморските сили във Варна. Венци и цветя бяха поднесени пред неговия паметник.

Строят на почетния караул беше приет от командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.

На ритуала присъстваха областният управител Андрияна Андреева, заместник-кметът на Варна Илия Коев, представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюза на ветераните от войните на България, Съюза на подводничарите в Република България, наследници и родственици на контраадмирал Вариклечков, военнослужещи и цивилни служители от Щаба на ВМС.

2024 © Варна е / снимки: ВМС - Варна

187 години от рождението на Васил Левски отбелязаха във Варна

Тържествената церемония беше проведена пред паметника на Апостола на свободата в Морската градина.
187 години от рождението на Васил Левски отбелязаха във Варна

С военен ритуал и полагане на цветя и венци във Варна бе отбелязана 187-та годишнина от рождението на Васил Левски. Събитието се състоя пред паметника на Апостола на свободата в Морската градина.

Почитта си пред делото на Левски изразиха представители на община Варна и на областната управа, на ВМС и на Варненска и Великопреславска света митрополия, политически партии, обществени, културни и образователни институции, консулите на Чехия и Италия и др.

Паметта и делото на великия български революционер бяха почетени с тържествена церемония и параден марш на Представителния духов оркестър на ВМС.

2024 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна