Мобилно меню

Варна празнува 145 години от Освобождението си от турско робство

Венци и цветя бяха положени пред паметника в двора на Духовно-просветния център "Св. Архангел Михаил"
Варна празнува 145 години от Освобождението си от турско робство

Варна отбелязва 145 години от Освобождението на града от турско робство. По случай празника венци и цветя бяха положени пред паметника в двора на Духовно-просветния център "Св. Архангел Михаил" от заместник-кмета Коста Базитов, председателя на общинския съвет Тодор Балабанов, командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов - командир на ВМС, районни кметове, представители на институции, партии и граждани.

Молебен отслужиха свещеници от Варненска и Великопреславска света митрополия.

На събитието присъстваха бившият областен управител на Варна Марио Смърков и новоизбраната Андрияна Андреева, която от днес стъпва в длъжност

Празничните прояви за 27 юли ще продължат с концерт на Държавна опера Варна, който ще се проведе на Основна сцена, от 20:30 часа.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна

187 години от рождението на Васил Левски отбелязаха във Варна

Тържествената церемония беше проведена пред паметника на Апостола на свободата в Морската градина.
187 години от рождението на Васил Левски отбелязаха във Варна

С военен ритуал и полагане на цветя и венци във Варна бе отбелязана 187-та годишнина от рождението на Васил Левски. Събитието се състоя пред паметника на Апостола на свободата в Морската градина.

Почитта си пред делото на Левски изразиха представители на община Варна и на областната управа, на ВМС и на Варненска и Великопреславска света митрополия, политически партии, обществени, културни и образователни институции, консулите на Чехия и Италия и др.

Паметта и делото на великия български революционер бяха почетени с тържествена церемония и параден марш на Представителния духов оркестър на ВМС.

2024 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна