Мобилно меню

430 000 зрители са гледали старта на втория сезон на сериала Вина

Епизодите ще се излъчват всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1
430 000 зрители са гледали старта на втория сезон на сериала Вина

Излъчването на първи епизод от втори сезон на сериала на БНТ – „Вина“ – е гледано от 430 000 зрители в неделната вечер на 7 януари. Това го поставя на първо място в телевизионния ефир с аудиторен дял от 19,6% (целева група възраст 4+). Младата телевизионна аудитория също предпочете сериала на БНТ пред излъчваното програмно съдържание от останалите телевизии, като 18,9% от зрителите на възраст между 18 и 34 години избраха да гледат БНТ 1, съобщават от обществената телевизия.

Преди многоочакваното начало на „Вина 2“, специално телевизионно предаване, излъчвано пряко в ефира на БНТ 1, събра звездите от актьорския състав и творческия екип на сериала начело с режисьора и креативен продуцент Виктор Божинов, изпълнителния продуцент Надежда Цветкова, сценаристите Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова, актьорите Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Лилия Маравиля, Параскева Джукелова, Силвия Лулчева, Кристина Верославова, Димитър Селенски, Климентина Фърцова, Веселин Калановски, Дария Митушева, Роберт Янакиев и много др.

„За да направиш успешен сериал, са необходими три съставки – звезден актьорски екип, фантастично добър режисьор и брилянтни сценаристи“, заяви Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков по време на бляскавата премиера в Студио 1 на обществената телевизия.

Специални гости на събитието бяха министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, министърът на културата Кръстю Кръстев и зам.-министърът на културата Амелия Гешева, както и директорът на Националния филмов център Петър Тодоров. 

Епизодите от втория сезон на „Вина“ се излъчват всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1.

2024 © Варна е / снимки: Десислава Кулелиева, БНТ

Започват снимките на най-новия филм на Стефан Командарев

"Made in EU" разказва за шивачка в малък град и нейния син по време на пандемията от Ковид 19
Започват снимките на най-новия филм на Стефан Командарев

Хитовият режисьор и продуцент Стефан Командарев започва снимки на най-новия си филм „Made in EU”. Работата по проекта стартира още през 2020 година, а от началото на 2024-та екипът репетира с актьорите по сценария. Командарев отново работи с Катя Тричкова като продуцент, със Симеон Венциславов по сценария, а зад камерата за пореден филм ще застане Веселин Христов. „В България, стойностно кино се прави с приятели и съмишленици. Изключително съм щастлив, че до мен имам такъв страхотен екип, с който отдавна сме повече от приятели“, подчертава Командарев.

Филмът ще се снима в Хасково, Димитровград, Мадан и Рудозем като се очаква снимките да стартират през месец март. В лентата ще видим актьори като Гергана Плетньова, Герасим Георгиев-Геро, Ивайло Христов, Иван Бърнев, Ирини Жамбонас, Ованес Торосян и др. 

„Made in EU” разказва за шивачка в малък град и нейния син по време на пандемията от Ковид 19. 

2024 © Варна е