Мобилно меню

430 000 зрители са гледали старта на втория сезон на сериала Вина

Епизодите ще се излъчват всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1
430 000 зрители са гледали старта на втория сезон на сериала Вина

Излъчването на първи епизод от втори сезон на сериала на БНТ – „Вина“ – е гледано от 430 000 зрители в неделната вечер на 7 януари. Това го поставя на първо място в телевизионния ефир с аудиторен дял от 19,6% (целева група възраст 4+). Младата телевизионна аудитория също предпочете сериала на БНТ пред излъчваното програмно съдържание от останалите телевизии, като 18,9% от зрителите на възраст между 18 и 34 години избраха да гледат БНТ 1, съобщават от обществената телевизия.

Преди многоочакваното начало на „Вина 2“, специално телевизионно предаване, излъчвано пряко в ефира на БНТ 1, събра звездите от актьорския състав и творческия екип на сериала начело с режисьора и креативен продуцент Виктор Божинов, изпълнителния продуцент Надежда Цветкова, сценаристите Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова, актьорите Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Лилия Маравиля, Параскева Джукелова, Силвия Лулчева, Кристина Верославова, Димитър Селенски, Климентина Фърцова, Веселин Калановски, Дария Митушева, Роберт Янакиев и много др.

„За да направиш успешен сериал, са необходими три съставки – звезден актьорски екип, фантастично добър режисьор и брилянтни сценаристи“, заяви Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков по време на бляскавата премиера в Студио 1 на обществената телевизия.

Специални гости на събитието бяха министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, министърът на културата Кръстю Кръстев и зам.-министърът на културата Амелия Гешева, както и директорът на Националния филмов център Петър Тодоров. 

Епизодите от втория сезон на „Вина“ се излъчват всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1.

2024 © Варна е / снимки: Десислава Кулелиева, БНТ

За осма поредна година: Отвори врати Лятното кино в курорта Св. Св. Константин и Елена

Във филмовата програма са включени най-новите български и холивудски продукции
За осма поредна година: Отвори врати Лятното кино в курорта Св. Св. Константин и Елена

Лятното кино в курорта Св. Св. Константин и Елена отвори врати за сезона с богата филмова програма, в която са включени най-новите български и холивудски продукции. 

Сред заглавията, включени в афиша са "Опасни шматки", "Чума", "Никога не е просто секс". Най-малките посетители ще се радват на премиерни заглавия като "Аз, проклетникът 4", "Отвътре навън 2", "Гарфилд" и други. 

Лятното кино в курорта Св. Св. Константин и Елена е възстановено през 2016 г. и радва, както туристите, така и варненци за осма поредна година. Киното разполага с най-големия 3D екран на открито и 800 седящи места, оформени амфитеатрално в 3 сектора.

Прожекциите започват всяка вечер от 21:00 ч. и 22:30 ч. до края на септември.

За посетителите, които планират да стигнат до киното с градски транспорт, най-удобната спирка, която е в непосредствена близост с киното е спирка "Миньор".

Програма, билети и допълнително информация може да се намери на сайта www.kinovarna.com.

2024 © Варна е