Мобилно меню

Два филма заслужиха голямата награда "Златна роза"

С отличието са удостоени "Уроците на Блага" на Стефан Командарев и "Диада" на Яна Титова, като "Уроците на Блага" получи и наградата на публиката
Два филма заслужиха голямата награда "Златна роза"

Голямата награда за пълнометражен филм на 41-вото издание на фестивала на българския игрален филм "Златна роза" е присъдена на два филма - "Уроците на Блага" на Стефан Командарев и "Диада" на Яна Титова.

Наградата на кмета на Варна - картината "Морски натюрморт" на художника Светлин Ненов, бе връчена на младата актриса в "Диада" Маргарита Стойкова

Специалната награда на журито за пълнометражни филми бе за режисьора Георги Дюлгеров заради огромния му принос към българската кино култура, подкрепата към младите творци и осмислянето на българската история.

Призът за режисура на "Златна роза" отиде при Яна Титова за способността ѝ да създава динамични и многопластови сцени.

 "Уроците на Блага" взе и наградата за сценарий, написан от Симеон Венциславов и Стефан Командарев.

Иван Бърнев получи приза за мъжка роля за участието си в българо-испанската копродукция "Васил", както и за ролите си в "Аромат на липа", "Уроците на Блага" и "Диада". Наградата за пълнометражен дебют отиде при Тонислав Христов за филма му "Добрият шофьор". Наградата за късометражен филм бе за "Тихо в снега" на Стефан Ганов, който е българо-немска копродукция.

Наградата на публиката отиде при "Уроците на Блага".

2023 © Варна е / снимки: Фестивал "Златна роза"

Започват снимките на най-новия филм на Стефан Командарев

"Made in EU" разказва за шивачка в малък град и нейния син по време на пандемията от Ковид 19
Започват снимките на най-новия филм на Стефан Командарев

Хитовият режисьор и продуцент Стефан Командарев започва снимки на най-новия си филм „Made in EU”. Работата по проекта стартира още през 2020 година, а от началото на 2024-та екипът репетира с актьорите по сценария. Командарев отново работи с Катя Тричкова като продуцент, със Симеон Венциславов по сценария, а зад камерата за пореден филм ще застане Веселин Христов. „В България, стойностно кино се прави с приятели и съмишленици. Изключително съм щастлив, че до мен имам такъв страхотен екип, с който отдавна сме повече от приятели“, подчертава Командарев.

Филмът ще се снима в Хасково, Димитровград, Мадан и Рудозем като се очаква снимките да стартират през месец март. В лентата ще видим актьори като Гергана Плетньова, Герасим Георгиев-Геро, Ивайло Христов, Иван Бърнев, Ирини Жамбонас, Ованес Торосян и др. 

„Made in EU” разказва за шивачка в малък град и нейния син по време на пандемията от Ковид 19. 

2024 © Варна е