Мобилно меню

Хитов режисьор пристига във Варна за "НОЩНО КИНО"

Прожекции на откъси от филми на Павел Веснаков и среща с публиката са част от програмата на 15-ия София филм фест във Варна
Хитов режисьор пристига във Варна за "НОЩНО КИНО"

Форматът “НОЩНО КИНО” този път ще се проведе в рамките на 15-ото издание на София Филм Фест във Варна. Фестивалът стартира на 22-ри март и до 30-ти март ще покаже над 20 впечатляващи филма, селекция от най-доброто от света на киното за изминалата година.

“НОЩНО КИНО” е ежемесечен формат организиран от “Артин Вижън” във Фестивален и конгресен център - Варна, който представя вълнуващи филми и дискусии с интересни личности от света на изкуството в непринудена обстановка и с питие в ръка.

Този път организаторите отново ще срещнат публиката с един от най-успешните български режисьори, известен с редица късометражни филми и сериали, като “Откраднат живот”, “Дяволското гърло”, “Денят на бащата”, “Есента на демона” и др.

Пълнометражния дебютен филм на Павел Веснаков - “Уроци по немски” бе един от фаворитите на 39-ия Фестивал на българския игрален филм "Златна роза" във Варна през 2021 г. Същата година филмът грабна специалната награда на журито и наградата на ФИПРЕСИ на 25-я София Филм Фест. Лентата получи наградата за най-добър игрален филм на националния фестивал на българското кино "Васил Гендов", а Юлиян Вергов бе отличен за най-добра мъжка роля на Международния кинофестивал в Кайро 2020 г.

На 23-ти март от 21 часа във фоайе-етаж 2 на ФКЦ - Варна публиката ще има удоволствието да гледа откъси от филмите на Павел Веснаков и да участва в разговора за творческия му път, предизвикателствата пред твореца и "личното" в историята на всяка творба.

В приятна обстановка модераторът приятелски ще поведе госта към един професионален разговор относно работата му в кинематографичното изкуство, избора на тематики, мотивацията при избора на изразни средства за работата с актьорите и други.

Билети за София Филм Фест във Варна, както и цялата програма можете да откриете на фейсбук страницата на фестивала, инстаграм, сайта на Фестивален и конгресен център - Варна и на касите на ФКЦ.

2024 © Варна е

Откриват София Филм Фест във Варна на 22-ри март

За първия ден на фестивала е планирана прожекция на филма „Клопка“ и концерт на Clavexperience 
Откриват София Филм Фест във Варна на 22-ри март

Тазгодишното 15-о поред издание на фестивала София Филм Фест във Варна ще започне на 22-ри март (петък) от 19:00 ч. в зала 1 на Фестивален и конгресен център. Началото ще бъде поставено с филма на режисьорката Надежда Косева „Клопка“. Копродукцията между България и Германия достигна до сърцата на публиката още със световната си премиера в Сао Пауло.

Специални гости за откриването на фестивала София Филм Фест във Варна ще са музикантите от Clavexperience. Тяхната изява ще е непосредствено след прожекцията на „Клопка“. 

Clavexperience e музикално трио умело съчетаващо бийтбокс, синтезатори и глас. В състав: Димитър Горчаков – пианист, преплитащ невероятно класическата и джаз музиката със синтезатори, създавайки сложни хармонии, отличаващи се с изключителен звук; SkilleR – един от основоположниците в бийтбокса у нас, чието име е известно в световен мащаб; Павел Терзийски – певец със забележителен талант и докосващ глас, обхващащ широк спектър от тембри и имитации. Clavexperience смесват АйДиЕм, Трип Хоп, Джаз и Реге посредством спонтанни импровизации, а резултатът е неповторим и динамичен звук. Ще имаме възможността да се насладим както на техните авторски произведения, така и на нова музика, плод на импровизации.

Музикалното събитие в откриващата вечер на фестивала София Филм Фест във Варна ще е от 21 часа в централното фоайе на Фестивален и конгресен център – Варна при вход свободен

Цялата програма на фестивала и съпътстващите събития можете да следите на страниците на София Филм Фест във Варна в социалните мрежи.

Билетите за филмовата програма са вече в продажба.

2024 © Варна е