Мобилно меню

Представят във Варна документалния филм "В името на Бог РЪГБИ!"

Прожекцията ще е на 19 септември в зала "Европа" във ФКЦ, а преди началото авторът Васил Върбанов ще представи филма на публиката
Представят във Варна документалния филм "В името на Бог РЪГБИ!"

На 19 септември (вторник) зала „Европа“ във Фестивалния и конгресен център във Варна ще бъде домакин на премиерата на документалния филм на Васил Върбанов – "В името на Бог РЪГБИ!".

В 18:30, преди началото на прожекцията, авторът ще представи филма на публиката.

В името на Бог РЪГБИ!" ще ви запознае с турбулентната история на великата игра у нас.

Филмът е копродукция с БНТ и е заснет от двама от най-забележителните български кинематографисти – Крум Родригес и Орлин Руевски.

"Фокусът на продукцията е РЪГБИ като религия и нейните апостоли в България. Разказът надскача спортния контекст и дава много по-широка картина на живота у нас през различните периоди на 20 век. И последствията от наложената система в живота ни до днес", разказва авторът Васил Върбанов.

Специално участие в "В името на Бог РЪГБИ!" имат проф. Веселин Методиев, д-р Димитър Стоянович, Орлин Павлов, Владимир Ампов-Графа, Благовест и Светослав Аргирови, Велислав Стоянов, Насо Русков, Андре Токев, Благой Иванов-Багата и други.

През 2023 планетата празнува 200 години от раждането на великата игра - не пропускайте "В името на Бог РЪГБИ!"

Билети ще намерите онлайн - в системата на EypayGo, както и на касите на EasyPay и касата на ФКЦ.

"В името на Бог РЪГБИ!"

Сценарист и режисьор: Васил Върбанов; Оператори: Крум Родригес и Орлин Руевски; Художник: Текла Алексиева; Продуцент: Тангра Мега Рок/Лакриц; Копродуцент: БНТ; с подкрепата на Програма "Култура" на Столична община; Със съдействието на Sport Depot.

2023 © Варна е / снимки: Васил Върбанов

Започват снимките на най-новия филм на Стефан Командарев

"Made in EU" разказва за шивачка в малък град и нейния син по време на пандемията от Ковид 19
Започват снимките на най-новия филм на Стефан Командарев

Хитовият режисьор и продуцент Стефан Командарев започва снимки на най-новия си филм „Made in EU”. Работата по проекта стартира още през 2020 година, а от началото на 2024-та екипът репетира с актьорите по сценария. Командарев отново работи с Катя Тричкова като продуцент, със Симеон Венциславов по сценария, а зад камерата за пореден филм ще застане Веселин Христов. „В България, стойностно кино се прави с приятели и съмишленици. Изключително съм щастлив, че до мен имам такъв страхотен екип, с който отдавна сме повече от приятели“, подчертава Командарев.

Филмът ще се снима в Хасково, Димитровград, Мадан и Рудозем като се очаква снимките да стартират през месец март. В лентата ще видим актьори като Гергана Плетньова, Герасим Георгиев-Геро, Ивайло Христов, Иван Бърнев, Ирини Жамбонас, Ованес Торосян и др. 

„Made in EU” разказва за шивачка в малък град и нейния син по време на пандемията от Ковид 19. 

2024 © Варна е