Мобилно меню

Скандалният филм “Близо” ще бъде прожектиран от 23 юни и във Варна

Филмът, който предизвика конфронтация в София, ще бъде излъчван в продължение на седмица и във Варна, от ПП "Възраждане" обявиха, че няма да допуснат излъчването на филма
Скандалният филм “Близо” ще бъде прожектиран от 23 юни и във Варна

Филмът “Близо”, който е носител на Голямата награда на журито, от кинофестивала в Кан 2022, ще бъде излъчен от 19 часа на 23 юни във Варна, в зала 6 на ФКЦ, с капацитет 45 места.

Филмът вече е прожектиран във ФКЦ, на 02 април 2023, като част от представянето на Международният филмов фестивал София Филм Фест. Тогава филмът беше представен в Зала 2 (зала Европа), с 264 места.

Сега за 6 дена филмът ще бъде показан 6 пъти.

Прожекцията на филма в столичното кино "Одеон", почти съвпадна с провеждането на София Прайд, и доведе до напрежение и разделение в обществото. 

Лентата представя интимните връзки на две 13-годишни момчета. В анонса за филма се споделя:

"Тринайсетгодишните Лео и Реми са най-добри приятели. През лятото те са неразделни, но началото на учебната година идва с нови социални проблеми, които поставят на изпитание тяхната интимна и привидно неразрушима връзка. Завладяващият и шеметен визуален стил потапя зрителя във вълнуващия и емоционално несигурен свят на юношеството със затрогваща и опустощителна яснота. Вторият филм на Лукас Донт е превратен и незабравим портрет на пресечната точка между приятелството и любовта, идентичността и независимостта, сърдечната болка и изцелението."

От ПП "Възраждане" обявиха, че няма да допуснат излъчването на филма във Варна.

"Във Варна педофилия няма да допуснем! Възраждане - Варна кани своите съмишленици на 23.06.23 от 18:30 пред ФК Варна, където ще защитим децата си от педофилската еднополова секта, която протяга пипалата си към тях!", се споделя в страницата на събитието им във Facebook.

2023 © Варна е

Започват снимките на най-новия филм на Стефан Командарев

"Made in EU" разказва за шивачка в малък град и нейния син по време на пандемията от Ковид 19
Започват снимките на най-новия филм на Стефан Командарев

Хитовият режисьор и продуцент Стефан Командарев започва снимки на най-новия си филм „Made in EU”. Работата по проекта стартира още през 2020 година, а от началото на 2024-та екипът репетира с актьорите по сценария. Командарев отново работи с Катя Тричкова като продуцент, със Симеон Венциславов по сценария, а зад камерата за пореден филм ще застане Веселин Христов. „В България, стойностно кино се прави с приятели и съмишленици. Изключително съм щастлив, че до мен имам такъв страхотен екип, с който отдавна сме повече от приятели“, подчертава Командарев.

Филмът ще се снима в Хасково, Димитровград, Мадан и Рудозем като се очаква снимките да стартират през месец март. В лентата ще видим актьори като Гергана Плетньова, Герасим Георгиев-Геро, Ивайло Христов, Иван Бърнев, Ирини Жамбонас, Ованес Торосян и др. 

„Made in EU” разказва за шивачка в малък град и нейния син по време на пандемията от Ковид 19. 

2024 © Варна е