Мобилно меню

Започва Международният фестивал за късометражно кино "Карантината"

Традиционната проява ще продължи до 5 август, а в началото на всяка от фестивалните вечери ще звучи авторска музика на живо, от 20 часа
Започва Международният фестивал за късометражно кино "Карантината"

 

44 филма от 22 държави в жанровете игрално, документално, експериментално кино и анимация участват в деветото издание на Международния фестивал за късометражно кино "Карантината". Той ще се проведе от 1-ви до 5-ти август в едноименното рибарско селище в район „Аспарухово“ с вход свободен.

Събитието се организира от Школа "Дедал", с финансовата подкрепа на Националния фонд "Култура" и от фонд "Култура" към Община Варна.

Преди всяка от петте фестивални вечери от 20 ч. ще звучи авторска музика на живо - съвременен джаз, изпълнен от български групи: Funkaround, S&GH Acoustic, Three Men Orchestra, Innerglow, Teddy Velvet Band.

Прожекциите започват в 21 часа, като всички филми са с български и английски субтитри.

Осигурен е безплатен транспорт до сцената на фестивала, като тръгването от Варна ще бъде от Археологическия музей на ул. Антим I всеки фестивален ден от 18:30 до 20 часа, а връщането от рибарско селище „Карантината“ – от 22:45 до 23:30 часа.

Пълната програма на фестивала вижте ТУК:

2023 © Варна е / снимки: The Quarantine Film Festival

Откриват София Филм Фест във Варна на 22-ри март

За първия ден на фестивала е планирана прожекция на филма „Клопка“ и концерт на Clavexperience 
Откриват София Филм Фест във Варна на 22-ри март

Тазгодишното 15-о поред издание на фестивала София Филм Фест във Варна ще започне на 22-ри март (петък) от 19:00 ч. в зала 1 на Фестивален и конгресен център. Началото ще бъде поставено с филма на режисьорката Надежда Косева „Клопка“. Копродукцията между България и Германия достигна до сърцата на публиката още със световната си премиера в Сао Пауло.

Специални гости за откриването на фестивала София Филм Фест във Варна ще са музикантите от Clavexperience. Тяхната изява ще е непосредствено след прожекцията на „Клопка“. 

Clavexperience e музикално трио умело съчетаващо бийтбокс, синтезатори и глас. В състав: Димитър Горчаков – пианист, преплитащ невероятно класическата и джаз музиката със синтезатори, създавайки сложни хармонии, отличаващи се с изключителен звук; SkilleR – един от основоположниците в бийтбокса у нас, чието име е известно в световен мащаб; Павел Терзийски – певец със забележителен талант и докосващ глас, обхващащ широк спектър от тембри и имитации. Clavexperience смесват АйДиЕм, Трип Хоп, Джаз и Реге посредством спонтанни импровизации, а резултатът е неповторим и динамичен звук. Ще имаме възможността да се насладим както на техните авторски произведения, така и на нова музика, плод на импровизации.

Музикалното събитие в откриващата вечер на фестивала София Филм Фест във Варна ще е от 21 часа в централното фоайе на Фестивален и конгресен център – Варна при вход свободен

Цялата програма на фестивала и съпътстващите събития можете да следите на страниците на София Филм Фест във Варна в социалните мрежи.

Билетите за филмовата програма са вече в продажба.

2024 © Варна е