Мобилно меню

100 лесни начина мигновено да подобрим настроението си, разкрива "Бъди по-щастлив сега"

Американският писател и сценарист Джейкъб Сейгър Уайнстийн припомня на читателите колко са важни дребните навици
100 лесни начина мигновено да подобрим настроението си, разкрива "Бъди по-щастлив сега"
47

На помощ на всеки, който иска да изгради полезни и здравословни навици за по-щастлив и спокоен живот, на пазара се появява изключително позитивното издание "Бъди по-щастлив сега" от американския писател и сценарист Джейкъб Сейгър Уайнстийн.

Носителят на наградата на Гилдията на сценаристите в Америка и автор в The New Yorker и в хумористичното издание The Onion предлага на читателите 100 прости неща, които можем да направим, за да предизвикаме положителна промяна в живота си стъпка по стъпка.

Допълнен със забавните илюстрации на художника Лорън Радли, които внасят щедра доза свежест, хумор и позитивизъм, този практически насочен наръчник не представлява стриктна програма за самопомощ, нито пък съдържа списък със задължителни стъпки.

Точно обратното – още в началото на книгата Джейкъб Сейгър Уайнстийн предупреждава колко грешно е да мислим за щастието като крайна дестинация. Вместо да се насилваме да променяме живота си за една нощ, в наръчника си комикът ни подтиква да си поставяме добронамерени към нас самите цели, които да следваме всеки ден и никога на всяка цена.

Базиран на научни факти и актуални проучвания, „Бъди по-щастлив сега“ очертава четири основни елемента – наречени от автора „Щастливата четворка“ – които да вплетем в ежедневието си: положителни взаимоотношения, редовни упражнения, достатъчно сън и осъзнатост.

Поднесени с чувство за хумор и самоирония, с разбираеми схеми и весели илюстрации, стоте пътечки към щастието в изданието са разделени на пет основни групи: "Щастлив ум", "Щастливо тяло", "Щастливо сърце", "Щастлив портфейл", "Щастлива душа".

Стъпките в тази книга имат за цел да накарат читателите да се отърсят от негативните мисли в главата си, да вникнат в смисъла на щастието, да се изненадат и да се забавляват.

Ето част от съветите, с които комикът Джейкъб Сейгър Уайнстийн се заема да ни помогне да се почувстваме по-добре веднага.

"Танцувайте повече, пейте от сърце, яжте повече зеленчуци, тренирайте, обръщайте внимание на любимите си хора, бъдете по-толерантни, проявявайте повече съчувствие към себе си"

Полезна, забавна и достъпна за читатели от всяка възраст, „Бъди по-щастлив сега“ ни припомня, че щастието не зависи от онова, което притежаваме, или от начина, по който изглеждаме. Щастието зависи от начина, по който мислим, и онова, което правим. А защо да не започнем да бъдем щастливи още сега?

2023 © Варна е

Валери Станков представя "Букварчето на дядо Валери" на 1 юни

Книгата съдържа поезия за деца
Валери Станков представя "Букварчето на дядо Валери" на 1 юни
72

На 1 юни - Деня на детето, в Музея за нова история на град Варна ще гостува майсторът на перото Валери Станков. Той ще представи своята най-нова книга "Букварчето на дядо Валери".

Тя съдържа поезия за деца - един позабравен днес жанр в българската литература. Стиховете са илюстрирани с вълшебни акварели, дело на художника Стайо Гарноев.

Тази книга ще накара децата да се забавляват, а родителите им да се върнат в своето детство.

Начало: 18 часа.

Място: Музей "Нова история на Варна",  ул. "8-ми ноември" №3

2023 © Варна е