Мобилно меню

Ежегодният "Маратон на четящите хора" ще се проведе на 21 април

Тазгодишната инициатива на Регионална библиотека "Пенчо Славейков" събира читатели и творци под надслов "Приказки, приказки"
Ежегодният "Маратон на четящите хора" ще се проведе на 21 април
85

Ежегодният "Маратон на четящите хора" ще се проведе на 21 април в Регионална библиотека "Пенчо Славейков". Тазгодишната инициатива събира читатели и творци под надслов "Приказки, приказки" – весели или тъжни, вълшебни и страшни, приказки от ежедневието, истории от миналото, настоящето и бъдещето, съобщават от библиотеката.

Маратонът стартира в 8,30 ч. в Основна сграда на РБ „Пенчо Славейков“ с четене на Росица Бърдарска, журналист и писател. За творческа работилница гостува Капка Кънева, позната с работата си по графичното оформление на новите издания на "Майстора и Маргарита" на Михаил Булгаков и "Книга на безпокойството" на Фернанду Песоа.

Кулминацията на вечерта е литературно четене с Таня Петкова, създател на издателство "Ясна книга", и Диана Софрониева, редактор на списание "Й".

Пълната програма на "Маратон на четящите хора".

2023 © Варна е

Валери Станков представя "Букварчето на дядо Валери" на 1 юни

Книгата съдържа поезия за деца
Валери Станков представя "Букварчето на дядо Валери" на 1 юни
58

На 1 юни - Деня на детето, в Музея за нова история на град Варна ще гостува майсторът на перото Валери Станков. Той ще представи своята най-нова книга "Букварчето на дядо Валери".

Тя съдържа поезия за деца - един позабравен днес жанр в българската литература. Стиховете са илюстрирани с вълшебни акварели, дело на художника Стайо Гарноев.

Тази книга ще накара децата да се забавляват, а родителите им да се върнат в своето детство.

Начало: 18 часа.

Място: Музей "Нова история на Варна",  ул. "8-ми ноември" №3

2023 © Варна е