Мобилно меню

Стотици тийнейджъри извиха опашка във варненски мол за среща с популярен влогър

Слави Панайотов - The Clashers се срещна с почитатели, за да представи най-новата си книга "50 невероятни места в България"
Стотици тийнейджъри извиха опашка във варненски мол за среща с популярен влогър
45

Популярният сред тийнейджърите влогър Слави Панайотов, известен с псевдонима The Clashers, включи Варна в националното си турне, с което представя най-новата си книга "50 невероятни места в България". В морската столица той се срещна с почитатели в един от моловете в града. Стотици тийнейджъри извиха опашка, за да се запознаят наживо с любимеца си и да получат автограф. 

Само месец след излизането си, книгата на Слави Панайотов "50 невероятни места в България" е на път да се превърне в един от големите хитове на книжния пазар. Според експерти тя е съвременен тип четиво, което взема най-доброто от двата свята - от познавателната информация и от забавлението и го поднася с настроение под формата на инфотейнмънт. Книгата на The Clashers ще изкуши не само последователите на влогъра в YouTube, които вече надминават 1,26 милиона, а причината е, че в нея авторът среща читателите с по-малко известни, но приказно красиви кътчета от България. Той вплита в разказите си лични истории, факти, съвети, легенди, както и известна доза мистицизъм, което е негова запазена марка. В изданието се разкрива коя е необяснимата сила в храма на Златолист, къде са най-екстремната екопътека у нас, вкаменената гора на 30 милиона години, древната пирамида на Траките, най-старият манастир в Европа, родното място на бог Асклепий. Авторът разказва още за чудесата на Богородичната стъпка и бялото злато на Овеч.

Пред феновете си, Слави Панайотов разкри и основния си подтик да пише за "50 невероятни места в България".

Знаете, че обичам нашата родина и чрез книгата искам да ви подтикна да я опознаете. Това е начинът да я обикнем! Ще откриете, че книгата е един пътеводител от изцяло нов тип. Мислете за нея като продължение на “Топ мистериите на България.

Литературното турне на The Clashers, с което той представя книгата си "50 невероятни места в България" включва още градовете София, Пловдив и Бургас.

Слави Панайотов (The Clashers) е роден през 1986 г. в Пловдив. Първата си книга "Топ мистериите на България" издава през 2018 г. Следват "Топ мистериите на света", "Топ мистериите на вселената" и "50 невероятни загадки". В своя YouTube канал The Clashers през последните години споделя видеа от своите приключенски пътувания по света и у нас и разказва на аудиторията си фактите, които е научил.

2023 © Варна е / снимки: Момчил Събев

Валери Станков представя "Букварчето на дядо Валери" на 1 юни

Книгата съдържа поезия за деца
Валери Станков представя "Букварчето на дядо Валери" на 1 юни
72

На 1 юни - Деня на детето, в Музея за нова история на град Варна ще гостува майсторът на перото Валери Станков. Той ще представи своята най-нова книга "Букварчето на дядо Валери".

Тя съдържа поезия за деца - един позабравен днес жанр в българската литература. Стиховете са илюстрирани с вълшебни акварели, дело на художника Стайо Гарноев.

Тази книга ще накара децата да се забавляват, а родителите им да се върнат в своето детство.

Начало: 18 часа.

Място: Музей "Нова история на Варна",  ул. "8-ми ноември" №3

2023 © Варна е