Мобилно меню

Впечатляващ разказ за мода, любов и шпионаж от следвоенен Париж представя „Трите живота на Аликс Сен Пиер“

След „Тайната на Диор“ Наташа Лестър отново надниква в ателието на емблематичния дизайнер
Впечатляващ разказ за мода, любов и шпионаж от следвоенен Париж представя „Трите живота на Аликс Сен Пиер“

С феноменалните „Тайната на Диор“, „Френският фотограф“ и „Къщата на Ривиерата“ повелителката на историческите романи Наташа Лестър омая хиляди български читатели с умението си да скицира истории за мода, любов и изкуство сред мрачните и нерадостни пейзажи на Втората световна война.

Сега австралийската писателка се завръща с ново пътешествие назад в миналото – впечатляващия роман „Трите живота на Аликс Сен Пиер“.

От шармантния моден свят на следвоенен Париж, който тепърва предстои да се сблъска с огнената стихия Кристиан Диор, до интригуващите шпионски канали в неутрална Швейцария по време на войната, историята за „Трите живота на Аликс Сен Пиер“ ще ви повлече по стъпките на независима и борбена млада дама. Ще я последвате ли? 

Аликс Сен Пиер. Незабравимо име, зад което стои още по-незабравим образ. Израснала като сирак, но заобиколена от холивудски блясък, Аликс никога не се е чувствала напълно на мястото си. 

А когато годината е 1947, това важи с пълна сила. Защото това е периодът, в който светът тепърва се отърсва от задушаващото покривало на войната. А жените, които до преди месеци играят главна роля в редиците на Съпротивата, отново трябва да се завърнат към ролите си на съпруги и домакини. 

Но Аликс Сен Пиер никога не се е вписвала в която и да е рамка. Нито тогава когато смелостта и бързият ѝ ум ѝ печелят работа като шпионин в тайните служби на Съюзниците. Нито сега, когато заминава за Париж, за да стане пиар на самия Кристиан Диор.

В бляскавите зали на френската модна къща Аликс сякаш е напът да забрави опасната тайна, която я дърпа назад във времето. Но когато отдавна забравена личност  се появява отново и заплашва да унищожи бъдещето ѝ, Аликс осъзнава, че само тя може да поправи грешките от миналото. И най-после да освободи душата си от оковите. 

С майсторското си перо Наташа Лестър за пореден път изгражда богат на контрасти свят, в който раните от войната все още не са зараснали, а границата между доброто и злото, между приятелството и предателството е тънка и чуплива.

Изящен и класически издържан в стила на роклите на Диор, „Трите живота на Аликс Сен Пиер“ е роман, който ще ви заплени с красотата си.

2024 © Варна е

Забавни отговори на въпроса „Как да бъдеш щастлив“ дава нова книга

Автори са популярната авторка и комик Ариан Шерин и специалистът по публично здравеопазване Дейвид Конрад
Забавни отговори на въпроса „Как да бъдеш щастлив“ дава нова книга

С полезния наръчник „Как да бъдеш щастлив“ популярната авторка и комик Ариан Шерин и специалистът по публично здравеопазване Дейвид Конрад изпълняват амбициозната задача да създадат подплатено с научни доказателства разбираемо ръководство за щастлив живот, което освен всичко ще ви накара да се смеете с глас. 

Написана по лек и изключително забавен начин, тази книга предлага на читателя синтезирана информация от 50 нови научни изследвания на тема щастие – тази заветна цел, която колкото повече гоним, толкова по-упорито и свирепо бяга от нас – като котка, която се опитваме да изкъпем. 

Систематизирана в четири раздела, които разглеждат темите: „Семейство и взаимоотношения“, „Работа, пари и разходи“, „Здраве и красота“ и „Възгледи за живота“, „Как да бъдеш щастлив“ разбива много съществуващи митове за щастието и ни дава прости и лесни стъпки, с които да постигнем по-балансиран и щастлив начин на живот. 

Вечеряйте по-често в голяма компания. Похарчете пари за велосипед. Включете правенето на добри дела в ежедневието си. Създайте си навика да разказвате положителните неща от деня си на хората около вас. Научете се да прощавате – първо на себе си, а после и на другите. 

Това са само някои от съветите, които Дейвид Конрад и Ариан Шерин извеждат в книгата, за да ни подтикнат да живеем добър живот, пълен с преживявания и емоции, които наистина ни правят щастливи.

Научнообоснована и подкрепена с примери и доказателства, „Как да бъдеш щастлив“ предлага ключ към постигането на по-добри отношения с хората около нас, по-хармонични романтични връзки и по-здравословен поглед към живота като цяло.

Защото щастието не е просто цел, която ще достигнем, когато си купим по-хубав апартамент, по-нова кола и изглеждаме по-добре. Щастието е път и мироглед. И е напълно възможно. Стига само да сме готови да предприемем първата крачка към него.

2024 © Варна е