Мобилно меню

Впечатляващ разказ за мода, любов и шпионаж от следвоенен Париж представя „Трите живота на Аликс Сен Пиер“

След „Тайната на Диор“ Наташа Лестър отново надниква в ателието на емблематичния дизайнер
Впечатляващ разказ за мода, любов и шпионаж от следвоенен Париж представя „Трите живота на Аликс Сен Пиер“

С феноменалните „Тайната на Диор“, „Френският фотограф“ и „Къщата на Ривиерата“ повелителката на историческите романи Наташа Лестър омая хиляди български читатели с умението си да скицира истории за мода, любов и изкуство сред мрачните и нерадостни пейзажи на Втората световна война.

Сега австралийската писателка се завръща с ново пътешествие назад в миналото – впечатляващия роман „Трите живота на Аликс Сен Пиер“.

От шармантния моден свят на следвоенен Париж, който тепърва предстои да се сблъска с огнената стихия Кристиан Диор, до интригуващите шпионски канали в неутрална Швейцария по време на войната, историята за „Трите живота на Аликс Сен Пиер“ ще ви повлече по стъпките на независима и борбена млада дама. Ще я последвате ли? 

Аликс Сен Пиер. Незабравимо име, зад което стои още по-незабравим образ. Израснала като сирак, но заобиколена от холивудски блясък, Аликс никога не се е чувствала напълно на мястото си. 

А когато годината е 1947, това важи с пълна сила. Защото това е периодът, в който светът тепърва се отърсва от задушаващото покривало на войната. А жените, които до преди месеци играят главна роля в редиците на Съпротивата, отново трябва да се завърнат към ролите си на съпруги и домакини. 

Но Аликс Сен Пиер никога не се е вписвала в която и да е рамка. Нито тогава когато смелостта и бързият ѝ ум ѝ печелят работа като шпионин в тайните служби на Съюзниците. Нито сега, когато заминава за Париж, за да стане пиар на самия Кристиан Диор.

В бляскавите зали на френската модна къща Аликс сякаш е напът да забрави опасната тайна, която я дърпа назад във времето. Но когато отдавна забравена личност  се появява отново и заплашва да унищожи бъдещето ѝ, Аликс осъзнава, че само тя може да поправи грешките от миналото. И най-после да освободи душата си от оковите. 

С майсторското си перо Наташа Лестър за пореден път изгражда богат на контрасти свят, в който раните от войната все още не са зараснали, а границата между доброто и злото, между приятелството и предателството е тънка и чуплива.

Изящен и класически издържан в стила на роклите на Диор, „Трите живота на Аликс Сен Пиер“ е роман, който ще ви заплени с красотата си.

2024 © Варна е

"Причината" е романът, който накара хиляди читатели да открият любовта към книгите

Излезе луксозно издание с 11 нови глави и илюстрации на бестселъра на Изабел Овчарова – Изи, в него са засегнати теми от изключителна важност като депресията, психичното здраве и ураганите от мрачни мисли, в чиито капан всеки понякога се озовава
"Причината" е романът, който накара хиляди читатели да открият любовта към книгите

Четири години след като за пръв път почитателите на популярната създателка на съдържание и писателка Изабел Овчарова – Изи се докоснаха до магията на дебютния ѝ роман "Причината", книгата, накарала хиляди деца и възрастни да открият любовта към четенето, се появява в ново допълнено издание, благодарение на ИК "Сиела".

Сега вече 24-годишната авторка на бестселъри като отличения в конкурса "Бисерче вълшебно" - "Слънчеви лъчи в мрака", с почти половин милион последователи в TikTok и над 370 хиляди в Instagram допълва сюжета на "Причината" с 11 нови глави от гледните точки на различни персонажи и добавя отзиви на свои почитатели, открили себе си сред страниците на романа.

В луксозно издание с твърди корици и над 20 невероятни илюстрации на художничката Цвета Петрова "Причината" подканва нова вълна читатели да съпреживеят историята на Леон и Леа - две деца, които на пръв поглед никак не си приличат, а всъщност се допълват така, както слънцето допълва месечинката на луната.

В духа на обичани романи за израстването като "Предимствата да бъдеш аутсайдер" на Стивън Чбоски, "Причината" смело засяга теми от изключителна важност като депресията, психичното здраве и ураганите от мрачни мисли, в чиито капан всеки понякога се озовава.

Проследявайки живота на главния герой Леон от детството с мирис на палачинки в двора на баба до тийнейджърските години, когато ръбовете на света сякаш оставят отворени рани в душата, Изабел Овчарова създава пристан в морето от притеснения. Разказ, който ни припомня, че за всичко има Причина – и за доброто, и за лошото, и за всички онези "сиви" моменти помежду им, които тепърва ще разцъфнат в най-красиви цветове.

Допълнителните глави от гледните точки на майката, бащата и бабата на Леон, Леа, а дори и учителя господин Зорев добавят нови пластове към историята и надникват в света на отделните персонажи. Техните чувства и спомени доказват, че добри и лоши герои няма. Само истински деца и възрастни, които имат нужда да бъдат видяни, разбрани, оценени и обичани.

Хвърляйки спасителен пояс към всеки, който плува сред бурните вълни на тъгата и депресията, Изабел подтиква читателите свободно да говорят за емоциите си, да поглеждат през очите на другия, да бъдат честни на първо място със себе си, а после и с околните.

Топла като прегръдка с аромат на шоколадови бисквити, "Причината" е книга за малките вселени, които оставяме зад себе си с всяко ново начало, и големите вселени, които ни предстоят. Само трябва да имаме смелостта да преследваме мечтите си с отворени сърца без да се страхуваме, че те може да бъдат разбити. Защото "шансът мечтите да се сбъднат е толкова безкраен, колкото е и небето", убедена е авторката.

2024 © Варна е / снимки: ИК "Сиела"