Мобилно меню

Втори Библиомат заработи във Варненската библиотека

Благодарение на услугата читателите могат да заемат книги по всяко време
Втори Библиомат заработи във Варненската библиотека
51

Втори библиомат заработи в Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” в началото на 2023-та - годината, в която варненската библиотека чества 140-и юбилей от създаването си и е подготвила поредица от интересни събития за своите читатели и за гражданите и гостите на морската столица. Новият библиомат е една от първите изненади за читателите в юбилейната година. Той е разположен пред Отдел „Изкуство” на ул. Ген. Паренсов 3. От РБ "Пенчо Славейков" уточняват какви са условията за ползване.

Чрез електронната заявка потребителите могат да поръчват книги от всички отдели на библиотеката и да ги получат в удобно за тях време и място, като при подаването на заявката имат възможност да изберат от кой от двата Библиомата искат да получат книгите си

Услугата за заемане на литература 24/7 се радва на голям успех сред читателите и това е една от причините да се увеличи броят на Библиоматите. Повече информация за услугата Библиомат във Варненската библиотека може да намерите в сайта на библиотеката в секцията Услуги.

В първите дни на 2023-та екипът на РБ "Пенчо Славейков" подреди и изложба „В света на Любен Зидаров”. Експозицията представя илюстрации на най-разпознаваемия български илюстратор, нарисувал спомените от нашето детство, съобщават от варненската библиотека. В изложбата са представени книги от фондовете на библиотеката и информационни постери с илюстрации на Любен Зидаров.

Експозицията е разположена в Изложбеното фоайе в основната сграда на РБ „Пенчо Славейков” и може да се разгледа до началото на февруари 2023 г.

2023 © Варна е / снимка: Регионална библиотека „Пенчо Славейков”

Валери Станков представя "Букварчето на дядо Валери" на 1 юни

Книгата съдържа поезия за деца
Валери Станков представя "Букварчето на дядо Валери" на 1 юни
81

На 1 юни - Деня на детето, в Музея за нова история на град Варна ще гостува майсторът на перото Валери Станков. Той ще представи своята най-нова книга "Букварчето на дядо Валери".

Тя съдържа поезия за деца - един позабравен днес жанр в българската литература. Стиховете са илюстрирани с вълшебни акварели, дело на художника Стайо Гарноев.

Тази книга ще накара децата да се забавляват, а родителите им да се върнат в своето детство.

Начало: 18 часа.

Място: Музей "Нова история на Варна",  ул. "8-ми ноември" №3

2023 © Варна е