Мобилно меню

Забавни отговори на въпроса „Как да бъдеш щастлив“ дава нова книга

Автори са популярната авторка и комик Ариан Шерин и специалистът по публично здравеопазване Дейвид Конрад
Забавни отговори на въпроса „Как да бъдеш щастлив“ дава нова книга

С полезния наръчник „Как да бъдеш щастлив“ популярната авторка и комик Ариан Шерин и специалистът по публично здравеопазване Дейвид Конрад изпълняват амбициозната задача да създадат подплатено с научни доказателства разбираемо ръководство за щастлив живот, което освен всичко ще ви накара да се смеете с глас. 

Написана по лек и изключително забавен начин, тази книга предлага на читателя синтезирана информация от 50 нови научни изследвания на тема щастие – тази заветна цел, която колкото повече гоним, толкова по-упорито и свирепо бяга от нас – като котка, която се опитваме да изкъпем. 

Систематизирана в четири раздела, които разглеждат темите: „Семейство и взаимоотношения“, „Работа, пари и разходи“, „Здраве и красота“ и „Възгледи за живота“, „Как да бъдеш щастлив“ разбива много съществуващи митове за щастието и ни дава прости и лесни стъпки, с които да постигнем по-балансиран и щастлив начин на живот. 

Вечеряйте по-често в голяма компания. Похарчете пари за велосипед. Включете правенето на добри дела в ежедневието си. Създайте си навика да разказвате положителните неща от деня си на хората около вас. Научете се да прощавате – първо на себе си, а после и на другите. 

Това са само някои от съветите, които Дейвид Конрад и Ариан Шерин извеждат в книгата, за да ни подтикнат да живеем добър живот, пълен с преживявания и емоции, които наистина ни правят щастливи.

Научнообоснована и подкрепена с примери и доказателства, „Как да бъдеш щастлив“ предлага ключ към постигането на по-добри отношения с хората около нас, по-хармонични романтични връзки и по-здравословен поглед към живота като цяло.

Защото щастието не е просто цел, която ще достигнем, когато си купим по-хубав апартамент, по-нова кола и изглеждаме по-добре. Щастието е път и мироглед. И е напълно възможно. Стига само да сме готови да предприемем първата крачка към него.

2024 © Варна е

Романа “Извън обхват” на Евгени Черепов представят във Варненската библиотека

Разговор за това как да се намери щастието „извън обхват“, ще се проведе с автора днес, 14 май от 18 часа
Романа “Извън обхват” на Евгени Черепов представят във Варненската библиотека

Дванадесет години след дебютния си роман Евгени Черепов идва във Варна за премиерата на новата си книга „Извън обхват“. Разговор за това как да се намери щастието „извън обхват“ ще се проведе с автора на 14 май 2024 г. от 18.00 в Регионалната библиотека.

“Извън обхват” е роман за стоенето встрани от глобалното ускорение, за невъзможността паузите на живота да се превърнат във вечно бягство; за общуването между поколения, далечни по разбиранията си за съвременния свят.”казва Евгени Черепов за новия си роман.

В една аналогова снежна хижа авторът среща онези извънстолични хора, които често остават неоткрити и дава глас на историите им, на щастието и болките им, на тяхната доброта и обикновеност. Романът “Извън обхват” е „метафора на всичко, което ни заобикаля, случилото се в хижа “Светлина” ни дава увереност и надежда, че бъдещето е възможно.“ – допълва Светлозар Желев.

Събитието се реализира от Регионална библиотека “Пенчо Славейков” съвместно с издателство “Жанет 45”.

Евгени Черепов дебютира през 2012 г. с романа “Добавено лято” (номинация за Национална литературна награда “Елиас Канети”, 2013 г.). След десет години в столицата избира да се върне в родния си град Стара Загора, където последователно става баща, филолог и любим гимназиален учител по литература.

  • Дата: 14 май (вторник) от 18.00 ч.
  • Място: Основна сграда на Регионална библиотека “Пенчо Славейков” - Варна, бул. Сливница 34.
2024 © Варна е